Anahtar Kelimeler:

Sıkıntı Devam Ediyor!

Sıkıntı Devam Ediyor!

 TCDD Kırıkkale Gar Müdürlüğü tarafından Ankara-Sivas yüksek hızlı tren projesi kapsamında başlatılan kamulaştırma işlemlerinde vatandaş ve komisyon arasında görüşmeler devam ediyor.

Uzlaşma Komisyonu İle Görüşüyorlar

Geçtiğimiz haftalarda hızlı tren güzergâhında arsa sahibi olan kişilerle başlatılan uzlaşma görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. 15 Nisan’a kadar devam edecek görüşmelerde kimi vatandaşlarla anlaşma sağlanırken birçok vatandaş ise verilen fiyattan memnun değil. Fiyatların değerleri altında verildiğini iddia eden vatandaşlar uzlaşma komisyonuyla görüşüyor. İlk seferde verilen fiyatı kabul etmeyen vatandaşlar uzlaşma komisyonu ile yeniden görüşüyor ancak bu görüşmelerde de pek çok vatandaş fiyatı yeterli bulmadığı için teklifi kabul etmiyor. DDY 2’nici Bölge Müdürlüğü Emlak ve İnşaat Servisi Kamulaştırma Ekibi Uzlaşma Komisyonu tarafından yürütülen uzlaşma görüşmelerinde yetkililer vatandaşı mağdur etmemek adına 2’inci veya 3’üncü görüşmelerle uzlaşma sağlamaya çalışıyor. Ancak fiyatları bir türlü yeterli bulmayan vatandaş ise verilen kamulaştırma bedelini kabul etmemekte ısrarcı.

Uzlaşma Sağlanan Vatandaşlar Da Var

Etiler Mahallesinde 644 metre arsası olduğunu belirten Muzaffer Çam, kamulaştırma bedeli olarak verilen 70 bin TL’yi yeterli görmüyor. İlk görüşmede 63 bin TL fiyat verildiğini belirten Çam, ikinci görüşmede fiyatın 7 bin TL artırıldığını ancak yine de yeterli olmadığını ifade etti. Konuyla ilgili olarak yetkili makamlara kadar gittiklerini belirten Çam, “Son kez yeniden komisyonla görüşmeye geldik ancak verilen fiyatı kabul etmeyi düşünmüyoruz. Mahkeme sürecine gitmeyi göze aldık” diye konuştu. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız TCDD Kırıkkale Gar Müdürü Derviş Kirlioğlu ise anlaşma sağlanması için görüşmelerin tüm hızıyla devam ettiğini kabul etmeyen vatandaşlar olduğu gibi anlaşma sağlanan çok sayıda vatandaşın da olduğunu söyledi. 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli