Anahtar Kelimeler:

18 Nisan'da Mutlaka Gelin

18 Nisan

 MKE Kurumu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın gündeme getirdiği şekilde alt yüklenicilere imal ettirdiği bütün ürünleri gösteren bir sergi açıyor.

Mke’den Özel Bir Çalışma

MKE Kurumu’nun alt yüklenici firmalara imal ettirdiği tüm ürünleri gösteren bir sergi çalışması yürütülüyor. Kurumun 1100 civarındaki ürünlerinin yer aldığı sergi Kırıkkale’ye özel. Kurum tarihinde bir ilk olan çalışma Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın gündeme getirmesi ile yapılıyor. Kurumun bir önceki Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu emekliye ayrılırken, Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda bu konu gündeme gelmişti.

Atalay Gündeme Getirmişti

Araya yeni genel müdür ataması ve başka konular girince bu çalışma bugüne kadar ertelendi. Şimdi çalışma ile ilgili hazıklıklar tamamlandı. Sergi Ağır Silah ve Çelik Fabrikası alanında açılıyor. Açılışı 18 Nisan tarihinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın katılımı ile bizzat yapılacak. Açılış aslında bugün olacaktı fakat, Atalay’ın iş yoğunluğu nedeniyle 18 Nisan’a ertelendi. Açılışın yanı sıra aynı gün Güç Birliği toplantısı yapılacak. Toplantının bu aykı ev sahibi MKE Kurumu.

Sergi Aslında Hazır

Şu anda hazır durumda olan sergide MKE’ye bağlı 10 fabrika ve 2 işletmede imal edilen tüm ürünlerin tüm parçaları yer alıyor. Küçük bir civatadan, namluya, dişliden plastik veya ahşap ürüne kadar her şey yer alıyor. Serginin amacı, MKE’nin özel sektöre imal ettirdiği tüm ürünleri Kırıkkale’deki sanayici, iş adamı ve imalat işi yapan esnaflara tanıtmak. Kırıkkale imalat sanayiine açık kapı bırakan MKE Kurumu, “Gelin, işi görün, alın ve yapın” diyor. Bu bakından bu önemli sergi için şimdiden duyuru çalışmaları başlamış durumda. Kırıkkale’deki imalat sanayii firmalarının bu sergiye mutlaka gelmeleri isteniyor.

Kırıkkale’ye Özel Çalışma

Sergide şu anda 860 civarında imal edilmiş ürünün yer aldığı kaydediliyor. Bu imal ürünleri için hem bilgi verilecek ve hem de nasıl yapılacağı anlatılacak. Kırıkkale’deki firmlalara da bunları üretmeleri ve imal etmeleri konusunda çağrı yapılacak. Kırıkkale’de ve MKE tarihinde ilk olan bu çalışmanın Kırıkkale’ye özel yapıldığı, başka herhangi bir ilde yapılmadığı belirtiliyor. Kırıkkale ile MKE Kurumu, imalat için farklı bir yöntemle buluşmuş oluyor.

Kırıkkale İçin Yapılıyor

İmal edilen ürünlerin yan sanayii olarak Kırıkkale’de üretilmesi amaçlanıyor ve bu sayede kurumun Kırıkkale’ye katkıda bulunması amaçlanıyor. Kırıkkalelilerin bu çalışmaya ve girişime nasıl bir karşılık verecekleri merak konusu. 18 Nisan tarihinde açılacak olan sergi için kamuoyu oluşturma çabası da var. Bütün amaç Kırıkkale’nin MKE’den olabildiğince fazla faydalanabilmesi.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı