Anahtar Kelimeler:

Motosikletlerin Denetimi Artarak Devam Edecek

Motosikletlerin Denetimi Artarak Devam Edecek

 Atatürk Bulvarı üzerinde yaşanan motosiklet kazası Ayşe Talu isimli 3 çocuk annesi bir kadının hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Bunun üzerine yaptığımız haberler ve yazılar sonuç vererek, İl Emniyet Müdürlüğü olaya el attı.

Taviz Verilmiyor

Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal bir basın açıklaması yaptı. Kartal yaptığı açıklamada özellikle motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimlerin sıklaştırıldığını belirterek, bu konuda kesinlikle taviz verilmediğini belirtti. Kadri Kartal’ın açıklaması şöyle;  “Son zamanlarda şehir merkezinde meydana gelen trafik kazalarının büyük bir bölümünün yayaya çarpma şeklinde olduğu, bu kazaların nedenlerine bakıldığında; genelde sürücülerin yayalara ilk geçiş hakkını vermediği, yayaların da alt ve üst geçitleri kullanmadığı, sürücülerin şehir içi hız limitleri başta olmak üzere kavşaklarda ışık ve geçiş önceliğine uymamaları sonucunda meydana geldiği görülmektedir”

Seyir Halinde Yapılacak

“Şehir içinde meydana gelen trafik kazalarına önlemek amacıyla, başta Samsun Bulvarı, Millet Bulvarı ve Atatürk Bulvarı gibi sürücülerin hız yaptıkları yollarda radarla hız denetimlerine ağırlık verilmiştir. Radar ekiplerimiz (24) saat esasına göre görevlendirilmiş olup, gündüz (8) gece (6) saat olmak üzere günde toplam (14) saat radarla hız kontrolü uygulamasına başlanılmıştır. Radarla hız kontrollerinin büyük bir bölümü herhangi bir çevirme ekibi olmaksızın seyir halinde yapılacaktır. Radar ekibi şehir merkezinde kazaların yoğun olduğu Samsun Bulvarı, Millet Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Ahıllı Caddesi gibi yollarda seyir halinde hız denetimlerini sürekli yapacak, hız limitlerine uymayan sürücüleri durdurmadan tescil plakasına göre gerekli idari para cezasını yazacaktır”

Amacı Kazaları Önlemek

“Bunun yanında son yıllarda ülkemizde olduğu gibi ilimizde de motosiklet sayısı ve kullanımı hızla arttığından trafik ekiplerimizin denetimleri havaların ısınmaya başlamasıyla, trafik ortamında daha çok görülmeye başlayan motosiklet sürücülerine yönelik artmaktadır. Motosiklet sürücüleri, araç trafiğine kapalı alanları kullanmamaları, yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri ve şehir içinde hız limitlerine uymaları başta olmak üzere her konuda sürekli denetlenmektedir. Yapılan bu denetimlerde; toplam (343) adet motosiklet ve sürücüsü kontrol edilmiş, başta koruma başlığı (Kask) kullanmamak, sürücü belgesiz araç kullanmak, hız limitlerine uymamak olmak üzere değişik trafik kurallarını ihlal etmeleri nedeniyle, (247) motosiklet sürücüsüne idari para cezası uygulanmış ve eksikliği görülen (183) motosiklet trafikten men edilerek ilimizdeki otoparklara çekilmiştir. Motosiklet sürücüleri üzerindeki denetimlerimiz bundan sonra da artarak devam edecektir. Emniyet Müdürlüğü olarak amacımız; ceza yazmak değil güvenli bir trafik ortamı hazırlayarak trafik kazaları ve sonucundaki ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları önlemektir” dedi. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli