Anahtar Kelimeler:

Vakıf Faaliyetleri Anlatıldı

Vakıf Faaliyetleri Anlatıldı

 Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Türkiye Diyanet Vakfı çalışmalarını anlatmak ve tanıtımı için Kırıkkale’de bir program düzenledi. Yapılan programda vakfın faaliyetleri anlatıldı.

Toplantı Gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde hizmet veren Türkiye Diyanet Vakfı faaliyetlerini anlatmak ve vakfı tanıtmak amacıyla Kırıkkale Belediyesi meclis toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıya, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Polakoğlu ve Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin,  İl Müftüsü Bekir Gerek’in yanı sıra müftüler, imamlar ve vatandaşlar katıldı.

Ayrıntılarını Anlayacağız

Programın açılış konuşmasının İl Müftüsü Bekir Gerek yaptı. Gerek yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren Diyanet Vakfımızın yaptıkları çalışmaları kulaktan duyma bilsek de ayrıntılarını bilmiyoruz. Bu manada bu program düzenlendi. Vakfımızın şuan da yürüttüğü Nur Camii inşaatı hızla ilerliyor. Diyanet vakfının önemi hepimiz için çok önemlidir. Bu manada insanlarımızın vakfımıza destek olmaya davet ediyorum” ifadesinde bulundu.

Peygamber Efendimiz Başlattı

Gerek’in ardından Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti ikinci Başkanı Mazhar Bilgili de konuşma yaptı. Bilgili yaptığı konuşmada, ilk vakfın Peygamber efendimiz zamanında bizzat kendisi tarafından başlatıldığını kaydetti. Bilgili, “Nerede bir Türk İslam müessesi görseniz orda mutlaka vakıflar vardır. Türk İslam geleneğinden gelen Türk Diyanet vakfı çok güzel bir örnektir. Türkiye Diyanet vakfı bu manada hayallerimizi aştı. Türkiye’yi batıdan doğuya kucaklayan bir kurumdur” diye konuştu.

Camilerin Kapasiteli Arttırılıyor

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise yaptığı konuşmada yardımlara vesile olan tüm kurumlara destek olmanın hepimizin görevi olduğuna işaret etti. Korkmaz, “Merkezimizde 124 camimiz var. Bu camilerimizde Belediye olarak tüm çalışmalarımızı yaptık. Gerek tadilat gerek yenileme. Bu işlemler tamamlandı. 2005 yılında programladığımız 4 bin 5 bin kapasiteli camilerimizin kapasitesini 20 bin 30 bin kişiye çıkaracağız” dedi.

Korkmaz Teşekkür Plaketi

Programda Vali Ali Kolat’ta bir konuşma yaptı. Kolat, “Böyle güzel bir kurumun tanıtılmasından haz duyuyorum. Hemen hemen her kurumda vakıflar var. Bunların başını Diyanet vakfı çekmiştir. Kırıkkale mağbetleri ile kendini aşmış durumda. Ben her Cuma farklı camilere gitmeye çalışıyorum. Gerçekten camilerimiz çok güzel. İnşallah nur camimizi de hep birlikte belli bir noktaya getireceğiz” Şeklinde konuştu. Program sonunda Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı vakfı tanıtıcı bir çok açıklama yaptı. Ardından Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a camilere verdiği desteğe nazaran plaket takdim edildi. Erkek ve kız öğrenci yurtlarına gerek arsa gerekse binaların bağışlayan kişilere de teşekkür plaketi verildi.

 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı