Anahtar Kelimeler:

Tepki Gösterdiler

Tepki Gösterdiler

 Kırıkkale’de bir araya gelen yüzlerce müzisyen kentteki sokak düğünlerinin yasaklanmasını protesto etti. Müzisyenler ekmekleri ile oynandığını iddia ederek yasağın kaldırılmasını istediler.

Alınan Kararı Haksız Buluyoruz

Kırıkkale Müzisyenler Yardımlaşma Derneği (MÜYADER) tarafından Cumhuriyet meydanında Kırıkkale Valiliğince alınan sokak düğünlerindeki kısıtlamayı protesto ettiler. Sokak düğünlerinden birçok kişinin ekmek parasını kazandığını belirten müzisyenler yasakla birlikte aç kalacaklarını öne sürerek önce son kez oynadılar ardından da çaldıkları davulu kırdılar. Müzisyenler adına açıklamada bulunan MÜYADER Başkanı Adnan Saçal, Kırıkkale Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu’nun 11 mahallede aldığı düğün yasağı kararının kendilerini üzdüğünü belirterek, “Alınan karar haksız buluyoruz. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesini esnek bir hale getirilmesini istiyoruz”

Davulumuzu, Zurnamızı Yakalım

“Çünkü binin üzerinde müzisyen ve buna bağlı bulunarak geçimini bu sektörden sağlayan esnaf kardeşlerimizde mağdur edilmiştir” dedi. Ekmek paralarını düğünlerden kazandıklarını söyleyen bazı müzisyenler ise Kırıkkale’de 10 tane düğün salonunun olduğunu, her yıl bin 600 kadar da düğünün yapıldığını belirterek bunu kaldıracak kapasitenin olmadığını ve ranta dönüşeceğini savundular.  Düğün fazlalığından dolayı fiyatların yükseleceğini kaydederek vatandaşlara seslenen müzisyenler, “20 bin liraya düğün yapmak istiyorsanız düğünler yasaklansın. Bizlerde sazımızı, davulumuzu, zurnamızı yakalım” şeklinde konuştular.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu