Anahtar Kelimeler:

‘Buğdaylı ekmek şart'

‘Buğdaylı ekmek şart

 

Vali çağrı yaptı

 

Ekmek israfının önlenmesi kampanyası kapsamında Kırıkkale Valiliği tarafından Valilik yemekhanesinde program düzenlendi.

 

Başbakanlık başlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Ekmek israfını önleme kampanyası çerçevesinde tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de çeşitli kampanyalar başlatıldı. Kırıkkale Valili de Ekmek israfı kampanyasına duyarlı olarak çeşitli etkinliklerle halkı bilinçlendiriliyor. Etkinliklerden birisi dün Kırıkkale valiliği yemekhanesinde gerçekleşti. Kırıkkale Valisi Ali Kolat önderliğinde program düzenlendi. Programa Kamu Hastaneler Birliği genel Sekreteri Dilek Öztaş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, İl Spor Müdürü Rıfat Ünlü, Müftü Bekir Gerek, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ve valilik personeli katıldı.

 

Proje meyvelerini veriyor

Programda açılış konuşması yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kırbaş, Ekmek israfı kampanyasının Kırıkkale valiliğinin destekleri ile ilerlediğini dile getirdi. Kırbaş, “17 Ocakta başlatılan kampanya meyvelerini vermeye başladı. Bunda Kırıkkale valiliğinin çok büyük etkisi var. Özellikle ekmeğin gerektiği kadar tüketilmesini ve insanları yarım buğdaylı ekmek almasını istiyoruz. Yarım buğdaylı ekmek daha sağlıklı olacaktır” dedi. Ekmek israfının ciddi anlamda bilindiğini vurgulayan Vali Kolat, “Bu projeyi Başbakanlık başlattı. Bu ay bir genelge yayımlayarak tüm yurtta bu projenin faaliyete geçmesini sağladılar. Herkes buğdaylı ekmek kullanmalı. Biz valilik olarak yemekhanemizde buğdaylı ekmek tüketiyoruz. Alışmak zaman alabilir ama sağlıklı yaşam için buğdaylı ekmek şart” diye konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu