Anahtar Kelimeler:

Coşkuyla Kutlandı

Coşkuyla Kutlandı

 Türk Polis Teşkilatı’nın 168’inci kuruluş yıldönümü Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

8-10 Nisan tarihleri arasında kutlanan Polis Haftası nedeniyle hafta boyunca devam eden etkinlikler Polis Teşkilatı’nın 168’inci kuruluş yılında da tüm hızıyla sürdürüldü. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törene Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Şube Müdürleri, Emniyet Teşkilatı Personeli, Kırıkkale PMYO yönetimi ve öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Vali Ali Kolat’ın PMYO öğrencileri ve çevik kuvvet polislerinden oluşan resmi geçit birliklerini denetlemesiyle başlayan tören Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Türk Halkının sevgi ve güvenini kazanmış Türk Polis Teşkilatı’nın 168’inci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bin 150 Personelle Görev Yapıyor

Polis Teşkilatının kurulduğu günden bu yana anayasa ve kanunlar doğrultusunda hizmet ettiğini belirten Kartal, polislerin devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için etmiş olduğu kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyerek halkına hizmet ettiğini söyledi. Güvenlik hizmetlerinin tüm kamu hizmetlerinin temelini oluşturduğuna dikkat çeken Kartal, “Bir ülkede, ilde, beldede huzurlu ve güvenli bir ortam olduğu takdirde, diğer kamu hizmetlerinin yürütülebilmesi daha kolay, dolayısıyla o il hem ekonomik olarak, hem de sosyal olarak kalkınması daha hızlı olur” diye konuştu. Emniyet Teşkilatı olarak suçun işlenmesinin önüne geçilmesine önem verdiklerine değinen Kartal, merkezinde ve ilçelerde görev yapan bin 150 personelle, suç ve suçlularla mücadele ederek vatandaş memnuniyetini öngören bir güvenlik hizmeti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Onurlu Bir Görev

Törende konuşan Vali Ali Kolat da emniyet teşkilatının önemine değinerek, Türk Polis Teşkilatının görevini fedakar bir şekilde gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Polisin toplum içerisinde saygın bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Kolat, Türk Polis Teşkilatı’nın eğitimlerinin diğer ülkelerde örnek alındığını söyledi. Kurulduğu günden bu yana Türk Polis Teşkilatı’nın halkın huzuru ve güvenliğini sağlamada önemli işler yaptığına değinen Kolat, hukuka, adalete ve insan haklarına bağlılığın  çalışmaların temelini oluşturduğuna dikkat çekti. Polis Teşkilatı’nın çalışmalarını fedakar bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Kolat, “Onurlu bir görevi ifşa eden Emniyet Mensuplarının gününü kutluyorum” diye konuştu.

Sergi Açıldı

Tören konuşmalarının ardından ilköğretim okulları arasında yapılan Polis Haftasıyla ilgili şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Bunun yanı sıra Türkiye Yıldız Kick Box turnuvasında dereceye giren Kırıkkale Polis Gücü Kick Box takımı gösterilerle izleyenleri büyüledi. Narkotik şube Müdürlüğü de uygulamalı tatbikatla müthiş bir gösteri sundu. Gerçekleştirilen geçit törenin ardından Vali Kolat ve protokol üyeleri Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açılan Polis sergisini gezerek materyalleri inceledi. Serginin ardından katılımcılara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde resepsiyon verildi. 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı