Anahtar Kelimeler:

Bakalım Ne İş Yapıyorlarmış!

Bakalım Ne İş Yapıyorlarmış!

 Kamu hizmeti yaptıkları halde devlet memuru olmayan fakat memurlar gibi Adalet Bakanlığı tarafından atanan noterler, araç satışından taahhütnameye kadar bir çok işlem için gittiğimiz noterler hizmet ve görev noktasında diğer kamu hizmetlerinden ayrı bir yere sahip.

Noterler Yoğun Çalışıyor

Her asli mahkemenin bulunduğu yerde, noterlik işlerine görmek üzere kurulmak zorunda olan noterliğin başında mutlaka bir noter bulunuyor. Noter olabilmek için Hukuk Fakültesi mezunu olmak ve noterlik stajını tamamlayarak, noterlik belgesini almış olmak gerekiyor. Adalet Bakanlığına bağlı olarak kurulan noterler, şahıslar tarafından çalıştırılıyor ve devletin harcını, damgasını tahsil ediyorlar.

İnsanla Uğraşmak Zor

Noterlerin, 2 senede bir kademe atladığını belirten, Kırıkkale 6. Noter imza yetkili katip Ömer Deniz, bu mesleğin en zor yanının insanlarla uğraşmak olduğunu belirtti. Diploma onayından vekaletnameye kadar noterlerin, farklı alanlarda bir çok evrak işini yaptığını ifade eden Deniz, vatandaşların en çok araç satış işlemi ve vekaletname işlemi için noterlere uğradığını söyledi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu