Anahtar Kelimeler:

Sungur İddialı

Sungur İddialı

 Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, 2013 yılına yönelik hedeflerini gazetemize anlattı. Sungur 2012 yılının Yahşihan için güzel geçtiğini belirterek, 2013 yılında yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Projelerini Anlattı

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur “Göreve geldiğimiz tarihten 2009 yılına kadar araç sayımız 20 iken biz 3 yıl içinde 27 araç ekledik ve toplam 47 araç oldu. 35 bin metre2 olan kilit parkeye 310 bin metre2 biz ekledik. Hemen hemen 10 katı. Mezarlık çalışmalarında ilimizdeki en etkin belediyelerden bir tanesiyiz. Mezarlıkta kilit parke çalışması da yaptık. Ayrıca mezarlığımıza hasta ve yaşlılarımızı düşünerek tabure koyduk. Çünkü cenaze olduğu zaman yaşlılar ve hastalar yerlerde oturuyordu. Daha önceden bir vatandaşımızın hibesi olan cenaze yıkama ve bekletme aracı vardı. Biz de takviye olarak cenaze nakil aracı aldık. Daha önceden bir - Parklarımız bizin olmazsa olmazlarımızdandır. Özellikle Yenişehir ve Yeşil Vadi Toki de park çalışmalarımız oldu. Herkesin de bildiği üzere Yeşil Vadi TOKİ de bulunan dere yatağında dolgu çalışması yaptık. Park yaptık. Bu parkın ışıklandırma ve şelale gibi çalışmaları tamamlandı. Milli egemenlik parkını açık hava düğün salonu yaptık. Kırıkkale sınırları içerisindeki en büyük açık hava düğün salonu. Hayalimde bir de kapalı düğün salonu yapmak var” ifadesinde bulundu

Çok Büyük Bir Proje

Yeni yılda yeni projelerin olduğunu dile getiren Başkan Ahmet Sungur; “Kızılırmak kenarı rekreasyon projemiz var. Bunu çok önemsiyorum. Çok büyük bir proje. Dolayısı ile Yahşihan belediyesi olarak bu projenin altından kalkmamız mümkün değil. Sponsor ve devlet desteği lazım. Gezinti alanları, balık tutma yerleri, yüzme, yelkenli, atlı sporların olacağı, restoranlar, teleferik ve alışveriş merkezi bulunan büyük bir proje. Bakalım 2013`de başlayabilirsek bu proje sadece Yahşihan`ın değil tüm Kırıkkale`nin kurtuluşu olacak. İlçemizin birçok sıkıntısına çözüm bulunurken içme suyu ve toplu taşıma ile ilgili yaptıklarını anlatan Başkan Sungur, “Su sıkıntısının bizden önceki ağabeylerimizin, büyüklerimizin alt yapıyı hatalı yapmalarından kaynaklanıyor. İlçemiz içerisinde zamanında döşenen su hatları hatalı döşenmiş. Planı projesi yok. Mesela su hattı önce Yenişehir`i dolaşıyor, sonra küçük sanayi sitesini dolaşıyor, sonra Erenler Mahallesini, en son da Yeşil Vadi TOKİ Bloklarını dolaşıyor. Dolayısıyla Yenişehir`e zamanında yapılan hat döşemeleri vatandaşın parselinin içinden geçirilmiş”

Hatları Ayırarak Yeniden Yaptık

“Vatandaş da inşaat çalışmalarına başlayınca iş makinesi bu boruları patlatıyor. Yenişehir`deki boru patlağı Yeşil vadi mahallesini etkiliyor. Biz bu hatları ayırarak yeniden yaptık. Tam su sorununu hallettik dediğimizde K.Kale belediyesinin Devebağırtan mevkiinde yaptığı çalışma sırasında iş makinesi ana hat su borusunu patlattı. Çelik boru fabrikası kapanmış, vana yok, kaynak ustası Kırıkkale merkezde bile yok. Tam 3 gün sürdü tamir. Çok şükür şimdi bir sıkıntı yok.  2012` de yapmış olduğumuz icraatlardan biri de vatandaştan gelen talep üzerine 8 adet minibüs almak oldu. İhtiyaca binaen araçlarımızın hat içerisinde çalışmalarına izin verdik. Bu arada başta il trafik komisyonu olmak üzere müracaatlarımızı yaptık. Bu arada sırf muhalefet olsun diye, kendi menfaatlerini düşünen birilerin şikayetiyle araçlarımızı garaja çekmek durumunda kaldık. Siyaseti ve siyasetçinin yanında yer almayı düşünenlerin şunu yapması lazım; Vatandaşın menfaatine yapılan bir şey ne Ahmet meselesidir, ne Mehmet meselesi. Sırf bize zarar olsun diye yapılan şeyler yarın döner kendilerini bulur, kendilerine zarar verir. İlçe menfaatini düşünenlerin bu tür şikayetlere girmemesi lazım” dedi.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu