Anahtar Kelimeler:

Borçlar Ertelendi…

Borçlar Ertelendi…

 2012 yılında kuraklık nedeniyle tarım kredi kooperatifleri ve ziraat bankasından kredi kullanarak borçlanan çiftçilerimizin borçları Bakanlar Kurulu kararı ile 2013 yılı Ocak ayında bir yıl ertelendi

Beşir Atalay’a İletilmişti

Hacılar Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Memduh Koyuncu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu ertelenme esnasında aynı kaynaklardan kredi kullanan tarımsal kalkınma kooperatifleri kararnamede yer almadığından yararlanamamışlar ve mağdur olmuşlardı. Şubat 2013 tarihi içerisinde yapılan Güç Birliği toplantısında konu Hacılar Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı ve Güç Birliği Mütevelli Heyet Üyesi Memduh Koyuncu tarafından Başbakan Yardımcımız ve Güç Birliği Platformu Başkanı Beşir Atalay’a arz edilmişti.

Yapılandırıldı                                          

Tarımsal kalkınma kooperatif ortaklarının da aynı olumsuz şartlardan etkilendiğini ve borçlarının yapılandırılması için şahsi desteklerinin gerekli olduğunu dile getirmesi üzerine Başbakan Yardımcımızın destekleri ve ciddi takipleri neticesinde tarımsal kalkınma kooperatif ortaklarının borçları çıkarılan Kamu Finansmanı ve borç yönetiminin düzenlenmesi hakkında kanun içerisine dahil edilerek ilk taksit Ekim 2015 tarihinde olmak üzere 5 yıl süre ile eşit taksitlerle ödeneceği yönünde kanunlaştırılarak yapılandırılmıştır. Çiftçilerimiz bu kanun ile büyük bir mağduriyetten kurtulmuşlar Güç Birliğimizden çiftçilerimize güçlü bir destek çıkmıştır. Bu konuda kooperatif ortakları olarak Başbakan Yardımcımıza e emeği geçen tüm ilgililere şükranlarımızı arz ederiz” dedi. 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli