Anahtar Kelimeler:

Doktorlardan Anlamlı Tepki!

Doktorlardan Anlamlı Tepki!

 Dr. Ersin Arslan’ın görevi başında elim bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin 1’inci yılı nedeniyle Kırıkkale Tabipler odası ve Kırıkkale’deki Aile Hekimleri Derneği basın açıklaması yaptı.

Şiddet Engellenemedi

Görevi başında saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan anısına saygı duruşu ile programa başlayan doktorlar, yetkililerden sağlıkta şiddete karşı önlem almalarını istediler. Doktorların büyük bir risk altında çalıştıklarını dile getiren Kırıkkale Tabipler Odası Başkanı Dr. Fatih Özdemir, “ Saldırı sonucu öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ın aramızdan ayrılışının 1’inci yılında görüyoruz ki hiçbir önlem alınmamıştır. Geçen sürede şiddet engellenememiştir. Aksine artarak devam etmiş, yurdumuzun değişik yerlerinde çok sayıda meslektaşımız şiddete maruz kalmıştır. Bu durum kaliteli sağlık hizmeti mutlu sağlık çalışanı tarafından üretilir düşüncesinde olan tüm meslektaşlarımızı mutsuzluğu sevk etmektedir” diye konuştu.

Umutla Bekliyoruz

Sağlık çalışanlarının her geçen gün umutlarını kaybettiklerini söyleyen Kırıkkale’de ki Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şaban Ünsal, “ Bir yıl önce bugün bir hekim arkadaşımız görevi başında şehit düştü. Son yıllarda hızını devamlı artıran şiddetin ne ilk, ne de son kurbanıydı. Her geçen gün yeni şiddet olaylarına maruz kaldı sağlık çalışanları. Her geçen gün darp edildiler, her geçen gün sözel ve fiziksel tacize uğradılar. Şiddetin önlenmesi için verilen sözlerin hiç biri tutulmadı. Sağlık çalışanları her geçen gün motivasyonlarını kaybediyorlar. Biz bugün aile hekimleri, hala ölen arkadaşımızın yasını tutuyoruz. Çünkü aradan 1 yıl geçmesine rağmen sağlıkta şiddeti önleyecek bir gelişme olmadı. Sağlıkta şiddet’in son bulacağı ve mesleğimizi güvenle, huzurla, mutlulukla sizlere sunacağımız günleri umutla bekliyoruz” dedi.  



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı