Anahtar Kelimeler:

Birlikte Çalışacağız” Mesajı

 Birlikte Çalışacağız” Mesajı

 Kırıkkale Belediye meclis salonunda AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Ak Parti yöneticileri de katıldı.

Tüm Gücümüzle Çalışacağız

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından İlçe Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit yaptı. Babayiğit yaptığı konuşmada, 2011 yılı itibariyle 12 bin 200 civarında bulunan üye sayısını bugün itibariyle 24 bin 726’ya çıkardıklarını ifade etti. Bunun yeterli olmadığını belirten Babayiğit, “Bu yeterli mi? Değil. Bu kadar büyük bir partinin üye sayısı yeterli değil. Tüm gücümüzle çalışacağız” ifadesinde bulundu. Babayiğit, “Ak Parti’ye gönül vermiş arkadaşlarla yeni bir gayret ile şuan yüzde 10 olan üyelerimizi yüzde 20’ye çıkardık” diye konuştu.

Ak Parti Anlayışının Temsilcileriyiz

Babayiğit’in konuşmasının ardından Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz bir konuşma gerçekleştirdi. Korkmaz Belediye’nin yapmış olduğu çalışmaları anlatarak, Ak Parti olarak her alanda olduklarını ifade etti. Korkmaz, “Ak Parti’nin getirdiği yeni anlayışın burada birer temsilcileriyiz. Bölgemizde geçmişte birçok konuda sorunlar sıkıntılar yaşandı. Bir şeyler tartışıldı. Sorunlar çözülmeye çalışıldı. Ancak Ak Parti geçmişte yaşanan sıkıntıların çözümünü 3’e katlayarak hayata geçirdi”

Kamusal Manada Sorunları Tespit Ettik

Korkmaz, “Hatırlayın. 20 yıl önceki siyaset anlayışı ile Ak Parti ile başlayan siyaset değişti. Türkiye her anlamda her manada 3’e katladı. Ben her zaman söylemişimdir. Türkiye 3 büyüyor ise biz 5 büyümek zorundayız diye. Çünkü Büyükşehir’in yanı başında olmanın dez avantajlarını yaşamışızdır. Göreve geldiğimizde Kırıkkale’nin bir fotoğrafını çektik. Bu fotoğrafta önce verileri belirledik. Verilerin yüzde 100’e yakını yanlış. Yanlışın üzerine yapılacak hiçbir şey doğru olmaz. Önce verileri temizledik ve en doğruları tespit ettik. Ardından kentimiz önceliklerini tespit ettik. Kamusal manada sorunları tespit ettik” dedi.

980 Bin Ton Asfalt

Korkmaz konuşmasının devamında Belediye’nin yapmış olduğu hizmetlerden bahsederek, “İçme suyu projesi gerçekten çok önemli sorunlardan bir tanesi idi. Bu sorunu çözdük. Çift hatlı Çelik boru ve su deposu inşa ettik. Ana hatların yüzde 90’ını yeniledik. 211 km çift hat döşedik. Yol ve asfalt çalışması 1650 kilometre asfalt attık yani 980 bin ton. Kilit parke ve kaldırım 1650 km kilit parke ile şehrimizi donattık. Merkezi yeniledik. Semt pazarları kurduk. 3 adet yeni kapalı Pazar yaptık. Otobüs terminali yoktu. Onu devreye soktuk. Hayvan barınağı Türkiye genelinde bir demo çalışmasıdır. Türkiye’ye örnek oldu. Şuan ülke genelinde 5-6 il de yapılıyor”

Bulvar Park Şehrin Merkezi Oldu

“Ticaret Merkezi, Samsun Yolu Bulvarı projesi, 300 bin nüfuslu kentte 1 cazibe merkezi olur. İkincisini yaparsanız hata etmiş olursunuz. Doğalgaz’da yüzde 100’e ulaştık. Cumhuriyet Meydanı ve Sevgi Yolunu yapımını tamamladık. Bütünüyle bakacak olursak Nur Cami ve Atatürk Bulvarı ile beraber bunların hepsi bir yatırımdır aslında. Şehitlik, semt sahaları, itfaiye binası, Nokta Cami, 139 adet yeni park yaptık. Kent ormanı, meyhoş parkı düzenlemesi, Bulvar park’ta önce arsa sorunlarını çözdük ve bulvar park şehrin merkezi oldu”

Çalışmaları Tamamladık

“Hayvan pazarı, Kırıkkale’de tarımda gelişime öncülük edecek yer burasıdır. 300 kişilik nikah salonunu hayata geçirdik. Belediye iş ve gençlik merkezi çalışmalarını tamamladık. Şu an burada nasıl faaliyetler yürütülmesi gerektiğinde görüşmelerimiz sürüyor. Katı atık düzenli depolama tesisi. 100 yıllık ihtiyacımızı giderecektik. Tıbbi atık sterilizasyon tesisinde, Kırıkkale’nin yanı sıra çevre illere de hizmet veriyoruz. Scada sistemi şuan devrede. Kayıp, kaçak anında tespit edilebiliyor. AKOS sistemi ile alakalı mesela, imar bilgisini artık buradan alabileceksiniz. Tüm bilgiler burada yer alacak”

Kentsel Dönüşüme 7 Yılımı Verdim

“Şehrimin kimliği projesinde 7 bin 8 bin civarında bir çalışma oldu. Kentsel dönüşüm projesi. Buradaki dönüşüme 7 yılımı verdim ve artık konutlar yükseliyor. Sosyal konsey, günlük 2 bin aileye sıcak yemek veriyor. Ayrıca 5 bin ekmek dağıtıyoruz ve 9 bin aileye yardımımız oldu. 2004-2012 yılı yatırımı toplam 331 milyon 662 bin TL olarak gerekleştirildi. Yapılan ve yapılacak projelerimiz; Atık su yüzde 50 seviyesinde ilerliyor. Kayseri yolu projesi 4 milyona mal olacak ve bu yıl bitecek. Şehir merkezini andezit yaptık. Toplam 3 milyon 300 bin metrekare’yi yapacağız”

Geniş Ufuklu Anlayış İle Daha İyiye Gideceğiz

Merkezimizde 7 camiyi yeniliyoruz diyen Korkmaz, “Nur camiinin projesini bizzat Başbakanımızın talimatı ile gerçekleştirdik.  Bu camimiz Türkiye’de en güzel kaç tane cami var deseler ve saysalar 5 tanesini Nur Camimiz 6’ncısı olacak. Bir kentin verdiği ilk imaj çok önemlidir. Terminal önü kavşağı 3 katlı olacak” dedi. Korkmaz tüm teşkilat ve vatandaşlar ile beraber iş birliği halinde en doğruyu tespit edeceklerini ifade etti. Balkanlar ve Orta Asya’nın Türkiye solarak sesi olduk. Dar değil daha geniş ufuklu anlayış ile daha iyiye gideceğiz. Bu anlayışın temsilcisi olmak bireyi olmak, bize de gurur veriyor. Bizim görevimiz güzel ve insanlar arasındaki engelleri kaldırmaktır” dedi.

Tarihe Damgamızı Vurduk

Toplantıda bir konuşma da Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir yaptı. Demir yaptığı açıklamada, “Ak Parti olarak Türk siyesi tarihine damgasını vurduğumuz kanısındayım. Biz de vatandaşımıza buna göre hizmet etmek durumundayız. Başbakan Yardımcımız Türkiye’de ne kadar çetrefilli konu varsa onun içerisinde bulunuyor. Biz kendi göbeğini kesen bir partiyiz. Biz bunları vatandaşımıza giderek anlattık. Kırıkkale teşkilatı olarak bir birimizi aşağı çeken teşkilat değiliz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız” dedi. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli