Anahtar Kelimeler:

Girişimcilere Destek Olunacak

Girişimcilere Destek Olunacak

 Kırıkkale Belediyesi ve KOSGEB iş birliği ile genç girişimcilere yönelik protokol imzalandı. Belediye bu girişimcilere bu manada destek olacak.

Büyük Destek Veriyoruz

Kırıkkale Belediyesi ve KOSGEB iş birliği ile genç girişimcilere destek amaçlı Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve KOSGEB İl Temsilcisi Ali Sevinç protokol imzaladı. Düzenlenen törende açılış konuşmasını KOSGEB Kırıkkale İl Temsilcisi Ali Sevinç gerçekleştirdi. Sevinç yaptığı konuşmada, “Yeni girişimcilere çok büyük destek veriyoruz. 2011 yılında 90 kursiyere, 2012 yılında 339 kursiyere bu yıl ise eğitim çalışmaları devam ediyor. Bu eğitimler tamamlandıktan sonra resmi olarak başvurunuzu yapabiliyorsunuz” ifadesinde bulundu.

Gelişim Söz Konusu Olacaktır

Törende ayrıca Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da bir konuşma yaptı. Korkmaz yaptığı konuşmada Kırıkkale genelinden 56 bin 327 faal çalışanın olduğunu ifade ederek, “Bu çalışanlar arasında yüzde 60’ı bayan. Bu çok güzel bir gelişme. Görüyorum ki KOSGEB’teki kursiyerlerin yüzde 80’i de bayan. Biz bu gelişmeyi daha da çok ilerletebilirsek gerek ticari, gerek sosyal ve kültürel anlamda gelişim söz konusu olacaktır” diye konuştu.

Sağlam Bir Zemin Oluşturmak Amacındayız

Kırıkkale’mizde girişimciliği arttırarak yeni istihdam alanları oluşturmak temel amaçlarımızdan biridir diyen Korkmaz, “Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, işletme yönetimi ve gelişimini sağlayacak yeni fikirlerin kazandırılması, yeni istihdam alanları oluşturulması amacıyla KOSGEB iş birliği ile girişimcilik kursu açmış bulunmaktayız. Bu sayede bireyi önde tutarak Kırıkkale ve Türkiye ekonomisinin bir adım daha ileri gitmesi için sağlam bir zemin oluşturmak amacındayız” dedi.

Kredi İmkânı Sunulacaktır

Korkmaz, “Bu çalışmayla belediye olarak 120 girişimci adayına 72 saat eğitim vererek girişimcilik belgelerini teslim edeceğiz. Belge sahipleri herhangi bir işletme açtıklarından 30 bin TL hibe desteği verilecek, ayrıca 70 bin TL’ye kadar da sıfır faizli kredi imkanı sunulacaktır. Bu sürecin girişimciler tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğini, girişimcilerimizin Kırıkkale ekonomisine yeni bir değer katacaklarını, oluşturacakları istihdam alanları ile şehrimizin gelişmesine katkı, sağlayacaklarını düşünerek, kendilerine teşekkür eder başarılar dilerim” dedi. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu