Anahtar Kelimeler:

Şimdi Ne Yapıyorlar?

Şimdi Ne Yapıyorlar?

 Geçen yıl çıkan yasa ile Kırıkkale’de 12 belde belediyesi kapanıyor. Aslında belediyeler çoktan kapanmış durumda. Belde Belediye Başkanları dertli…

Beldelerde Durum Nasıl

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de bazı belde belediyelerinin kapatılma sına karar verildi. Kırıkkale’de 12 belde belediyesi kapatılıyor. Son seçime belediyesi kapatılan beldelerde girilmeyecek. Buralarda köy muhtarlığı seçimleri olacak. Çünkü köy statüsüne düştüler. Belediyesi kapanacak olan beldelerdeki durumu anlattı.

‘Kararla Birlikte Kapandık’

İsim zikredilmemesini isteyen bazı belde belediye başkanları, “O karar çıktıktan sonra biz zaten kapanmış olduk. Hizmetleri yürütüyoruz ama artık geçici olarak. Biz başkanlar misafiriz artık. Bazı işleri yapabilmek için Vilayetten izin almamız gerekiyor. Bizi artık muhatap alan bile yok. Randevu bile alamıyoruz” diyorlar.

Seçime Kadar Sürecek

Belde Belediye Başkanları kendilerini artık yok saydıklarına dikkat çekiyor. Hatta yok sayıldıklarını da söylüyorlar. Kapanan yerlerde yatırımlar durmuş vaziyette. Buralarda proje üretilmiyor. Başkanlar yerel seçime kadar işleri sürdürebildikleri kadar sürdürecek. Yarım kalan işler tamamlanacak. Bunda bir sıkıntı yok. Hatta ödenekler düzenli olarak geliyor.

İşler Nasıl Olacak?

Ama kapandıktan sonra işlerin nasıl yürütüleceği merak konusu. Belediye başkanları bu konuda endişelerini paylaşıyor ve “Kapandıktan sonra işleri kim nasıl yürütecek bilemiyoruz. Çöpler nasıl toplanacak, su arızalarına kim bakacak? Yol ve kaldırımlarla kim ilgilenecek? Ya Özel İdare yapacak veya ilçe belediyeleri. Ancak bu konudan kesin bir kanaat yok” diye konuşuyorlar. Başkanlar, aylardır makamda boş boş oturduklarını ve yerel seçim ile kapanmayı beklediklerini ifade ediyorlar.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli