Anahtar Kelimeler:

Örnek Olacak Kardeşlik

Örnek Olacak Kardeşlik

 Çocuklardan Güzel Uygulama

Milli Eğitim Bakanlığının Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Türkiye genelinde okullarda uygulanana proje Kırıkkale’de de gerçekleştirildi. Kırıkkale Ticaret Meslek Lisesi Projeyi kardeş Okul olan Kazmaca İlk ve orta Okuluna gerçekleştirdi.

Malzemeleri Topladık

Kırıkkale Ticaret Meslek Lisesi Müdürü İbrahim Şimşek konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kardeş okulumuz olan Kazmaca İlk ve Orta Okuluna Okulumuz proje Başkanı Okul Müdür muavinimiz Şerife Uyar ve Öğretmenlerimizden Kemal Ergişi, Ayşen Özcan, Süleyman Yıldız, Aykut Haksöz ile 5 öğrencimizle çalışmalarımıza başladık. Kazmaca da ki okulumuz ön ziyaret yapılarak bu heyet ne ihtiyaç olduğunu rapor etti. İhtiyaçlar temin edilip okulumuzda depolandı.  Kısa bir süre zarfında hazırlanan bu ihtiyaç malzemelerinden olan Okul ders araç gereç dolapları, çok sayıda kırtasiye malzemeleri. Ders araç gereçleri okul müfredatında kullanılacak sembol işaret levhaları laboratuvar malzemeleri, giysiler, sırt çantaları ile ziyaret saatimizde tüm öğrencilere ikram edilecek meyve suyu pasta çikolata, peksimet gibi ihtiyaç olan emtialar proje ekibimizle Kazmaca Okuluna gönderiyoruz” ifadesinde bulundu.

Teşekkür Ettiler

Proje Başkanı Okul Müdür Muavini Şerife Uyar ise açıklamasında, “Kırıkkale Ticaret Meslek Lisesi çok etkinliklere ev sahipliği yaptığı gibi kardeş Okulumuz Kazmaca İlk ve Orta Okuluna da elini uzattı. Okulumuzun Müdür, Öğretmen ve öğrencilerimizin özverileriyle ihtiyaç için gereken malzemeleri toplamada temininde çok özverili çalışıldı. Ben adıma ve proje arkadaşlarımın adına teşekkür ediyorum” dedi.

Maç Yaptılar

Kırıkkale den bir otobüsle Kazmaca ’ya ulaşan ekip Okul bahçesine malzemeleri indirdi. Kardeş Okul Müdürü Yücel İgan gelen ekibi karşılayarak teşekkürlerini belirti. Müdür İğan konuklara şu günlerde başarılı ile anılan Okulun Kız futbol takımını tanıttı. Tebrikle başlayan karşılaşma sonrası proje ekibi sınıf sınıf dolaşarak Okul kitaplıklarına gelen kitap ve kırtasiye malzemelerini yerleştirdiler. Proje ekibi öğrencilere meyve suyu çikolata ve pasta ikram ettiler. Okul bahçesinde toplu hatıra resmi çekilmesinin ardından kazmaca Kız futbol takımıyla maç yaptılar. Maçta kız takımı galip geldi galibiyetin üzerine projedeki görev alan ekibi Kazmaca’yı gezdirerek günü sonlandırdılar.  



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli