Anahtar Kelimeler:

Öğrencilerden Yangın Tatbikatı

Öğrencilerden Yangın Tatbikatı

 Okulda Tatbikat Yapıldı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Şubesi tarafından okullarda çıkabilecek yangın olaylarına karşı Atatürk Orta Okulu öğrencileri yangın tatbikatı düzenledi.

Öğrencilerin derste olduğu sırada yangın alarmının verilmesi ile 800 öğrenci sınıfları boşaltarak bahçede toplandı. Ekipler öğrencilere meydana gelebilecek yangının nasıl söndürüleceği konusunda uygulamalı tatbikat yaptı.

Tatbikat Yapıldı

Okul Müdürü Yaşar Doğan, yaptığı açıklamada, okulda sivil savunma adına, önemli bir tatbikatı düzenlediklerini, yangın boşaltma ve yangın anında cihazların kullanımı konusunda öğrencilerin bilgilendirildiğini belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mehmet Karabudak da okulda yangın tatbikatı gerçekleştirdiklerini, öğrencilerin okullarda çıkabilecek yangını söndürmek için yangın söndürme tüpünü nasıl kullanacakları ve yangını nasıl söndürecekleri konusunda tatbiki olarak uyguladıklarını ifade etti. Karabudak, buradaki amaçlarının öğrencilere yangın esnasında nasıl okulu tahliye edecekleri, nasıl müdahale edeceklerini gösterdiklerini ve tatbikatın başarılı geçtiğini kaydetti. Öğrenciler ise tatbikatın kendileri için yararlı olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı