Anahtar Kelimeler:

Çocuklarla Çocuk Oldular

Çocuklarla Çocuk Oldular

 Meydanda Çocuk Oyunu

Meydandaki 23 Nisan kutlamalarından sonra çocuk oyunları programı yapıldı. Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz, çocuklarla çocuk oldu…

Çocuk Oyunu Oynadılar

Kırıkkale`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Çocukların oyunlarını benimseyen Vali Ali Kolat  ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz dale dombik oyunu oynarken, meydandaki veliler de çocuklarının yerine geçerek mendil kapmaca oyunu oynadılar. Mendil kapmaca oyunu kurallarını unutan velileri hakemler uyarmak zorunda kaldı.

Meydanda Etkinlik

Meydanda düzenlenen etkinlikte Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Kırıkkale İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Çocuk Oyunlarının final maçları yapıldı. Final maçında mendil kapmaca, seksek, tombik ve diğer çocuk oyunları oynandı. Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve protokolün diğer üyeleri çocuk oyunlarından tombik oynadılar. Oyunda Vali Kolat 3’ncü atışta başarılı olurken, Belediye Başkanı Korkmaz ise ilk atışta başarılı oldu.

Çocuk Oyunları Anlatıldı

Milli Eğitim Şube Müdürü Sabri Gündüz, çocuk oyunlarının bir proje hazırlanarak okullarda 2 yıl önce başlatıldığını ve unutulmaya yüz tutmuş bu oyunları yeniden canlandırmanın birinci hedefleri olduğunu söyledi. Şube Müdürü Gündüz, “Çocuk oyunlarıyla ilgili olan projemiz 2 yıl önce başladı ve şu an çok iyi konumdayız. Eski kültürümüz olan ninelerimizin, dedelerimizin oynamış olduğu oyunlar artık gün yüzüne çıkmış durumda.

Çocuklar Benimsedi

Çocuklarımız da bu oyunları çok benimsediler. Çocuk oyunlarının bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Kırıkkale İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Çocuk Oyunlarında dereceye giren takım ve sporculara madalya ve kupaları Vali Ali Kolat ve protokolün diğer üyeleri tarafından verildi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli