Anahtar Kelimeler:

Emniyet'in Kalbi Burası

Emniyet

 MOBESE Buradan Yönetiliyor

Trafik kazalarından faillerin yakalanmasına, delillerin toplanmasından takibine kadar suçla mücadele alanında  Emniyet Güçleri’nin en önemli kaynağını Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (MOBESE) oluşturuyor.

24 Saat Etkin Olarak Çalışılıyor

İlimizde şehrin stratejik 27 noktasında 39 kamera ile 24 saat takipte kalan Mobeseler kentin güvenliğini sağlama noktasında büyük kolaylık sağlıyor. 2008 yılından bu yana kablosuz sistemle yürütülen mobese sistemi ilimizde birçok olayın aydınlatılması, suçların önlenmesi ve caydırıcılığın artırılması noktasında önemli bir görevi üstleniyor. Alanında uzman görevlilerce takip sistemi esasıyla çalışılan birimde ayrıca Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bütün ihbarlar da toplanıyor. Hırsızlık, cinayet, kaza, yaralama gibi birçok olayla ilgili 155 polis imdatı arayan vatandaşların ihbarları direk olarak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi’ne aktarılıyor.

Emniyetin Kalbi

 Gelen ihbarlar doğrultusunda emniyete bağlı ekiplerin bulunduğu konumları görmenizi sağlayan GPRS sistemi sayesinde görevliler olaya en yakın ekip ile temasa geçerek yönlendirmelerin yapılmasını da sağlıyor. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yer alan 45 araç takip sistemi sayesinde ekiplerin bulundukları bölgeyi ve olayın yaşandığı bölgeleri tamamen bilgisayar ortamında görebilen yetkililer bu sistem sayesinde hem olaya hızlı müdahaleyi hem de suçla etkin mücadeleyi gerçekleştirebiliyor. Bütün bu yönlendirmelerin ve ihbarların geldiği ilk yer olan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi emniyetin kalbi olarak nitelendiriliyor.

İlçelerde Aktif Hale Gelecek

İlimizde 2008 yılında kurulan Kent Güvenlik Sistemi şu anda kablosuz sistemden oluşuyor. Görüntü kalitesinin ve hızının daha düşük olduğu bu sistem Emniyet Müdürlüğü ve Telekom arasında imzalanan bir protokol ile yenilenmeye hazırlanıyor. Telekom altyapısı ile gerçekleştirilecek olan kablolu sistem sayesinde özellikle görüntü kalitesinde daha net görüntünün elde edilmesi amaçlanıyor. Yapılan anlaşma ile birlikte şu anda 2 ilçede olan Mobese altyapısının 4 ilçede daha etkin olarak kullanılması planlanıyor.

İlk Amaç Caydırıcılık

Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü içerisinde yer alan MOBESE sisteminin il içerisinde yerleştirileceği noktalar özellikle emniyet ve güvenlik alanında tehlike arz eden bölgelerden seçiliyor. İlimizde bu anlamda 27 noktada kurulan mobese sisteminin bu anlamda suçun yoğun olarak yaşandığı belirli mahallelerde artırılması öngörülüyor. Kurulduğu bölgelerde ilk olarak caydırıcılığı sağlaması amaçlanan Mobeseler aynı zamanda suçla mücadele, delillerin takibi ve faillerin yakalanması noktasında da Emniyet Güçlerine kolaylık sağlıyor.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı