Anahtar Kelimeler:

Müzisyenler Eylem Yaptı

Müzisyenler Eylem Yaptı

 ‘Düğünlerimizi İstiyoruz’

Kırıkkale Valiliği il Mahalli Çevre Kurulu`nca alınan karar doğrultusunda sokak düğünlerinin yasaklanmasına, müzisyenler tepki gösterdi.

Açıklamada Bulundular

Kararı protesto etmek için ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan müzisyenler, `Evimden gelin çıkmak istiyorum`, `Evime gelin getirmek istiyorum`, `Davul susmasın, sazlar çalsın, Başbakanımız sesimizi duysun`, Ev düğünlerimiz yasaklanmasın, yasaklar kalksın`, `Davulumuz sazımız, ekmeğimiz aşımız`, `Neşet Ertaş`ın emanetine sahip çıkalım`, `Kültür Bakanımız, kültürümüze sahip çıkın`, `Mahalle düğünleri örf, adet, gelenek ve kültürlerimizin yaşandığı gün` yazılı pankartlar açtı.

Tepki Gösterdiler

MÜYA-DER Başkanı Adnan Saçal alanda toplanan yaklaşık 150 kişiye hitaben yaptığı konuşmada, "Türkiye`nin her yerinde ev düğünleri serbestken, yasak yalnızca Kırıkkale`de mi geçerli? Yasaksa her yerde yasaklanmalı yada Kırıkkale`de de serbest bırakılmalı. Yetkililerden düğünlerin tekrar esnek hale getirilmesini bekliyoruz. Çünkü binin üzerinde müzisyen ve buna bağlı olarak geçimini sadece bu sektörden sağlayan esnaf kardeşlerimiz de mağdur edilmiştir. Kırıkkale`de yılda ortalama 1500 ev düğünü yapılmakta. Buna bağlı olarak binlerce kişi bu sektörden ekmek yemektedir" dedi.

TBMM’ye Gidecekler

Düğünler hafta sonu yapıldığı için düğün salonlarının olumsuz etkilenmeyeceğini söyleyen Adnan Saçal, "Mahalle düğünlerimiz bizim örf, adet, gelenek ve kültürlerimizi yaşattığımız günlerdir. Yüz yıllardır bizler bu kültürlerle büyüdük. Cuma günü dua ile bayrak kaldırılan, pazar günü gelin getirmekle mutlu son bulan bir kültürdür. Bunu gelecek nesillere güzel bir şekilde bırakmak arzumuz ve hedefimizdir" diye konuştu. Adnan Saçal, ev düğünü yasağının kaldırılmaması halinde açlık grevi yapacaklarını, ve TBMM`ye yürüyeceklerini söyledi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli