Anahtar Kelimeler:

Umut İçin Uçtular!

Umut İçin Uçtular!

 Helikopter Seferberliği!

Kırıkkale`de solunum yetmezliği çeken 1 yaşındaki Umut Semih Saydam isimli çocuk için hava ambulansları seferber oldu.

Sevkine Karar Verildi

Kırıkkale`de bir hastaneye ailesi tarafından solunum yetmezliği şikayetiyle götürülen Umut Semih Saydam (1) isimli çocuğun yapılan muayenesinde daha donanımlı bir hastaneye sevkine karar verildi. Bunun üzerine hastane yetkilileri, Umut Semih`in sevki için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda küçük çocuk için Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde yer bulundu. Yapılan görüşmeler sonunda hastanın naklinin Çorum`da yapılmasına karar verildi.

İrtibata Geçtiler

Bunun üzerine Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Çorum ve Ankara 112 Acil Servisleri ile iletişime geçti. Samsun`la irtibata geçen Çorum 112 Acil Servis Başhekimi Dr. İlker Uzeli, Samsun`dan, Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise Ankara`dan hava ambulansı talebinde bulundular.

Çorum’a Götürüldü

Çorum 112 Acil Servisi koordinesinde ilk olarak Samsun`dan kalkan hava ambulansı TSO Fuar kompleksinin bulunduğu alana iniş yaptı. Daha sonra ise Ankara`dan havalanarak Kırıkkale`den Umut Semih`i alan hava ambulansı Çorum`a geldi. Fuar alanına iniş yapan ambulanstan alınan çocuk sağlık görevlilerinin nezaretinde hemen alanda bekleyen diğer helikoptere sevk edildi.

Vatandaşlar İzledi

Nakil sırasında polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, her ihtimale karşı bir ambulansta alanda hazır bekletildi. Küçük Umut`un naklini vatandaşlarda meraklı gözlerle izledi. Ambulansların gelişi sırasında koşarak fuar alanına gelen vatandaşların film seyreder gibi nakli izlemesi ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşlar ve çocukların cep telefonu ile nakil anını görüntülemeleri dikkatlerden kaçmadı.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli