Anahtar Kelimeler:

Silah OSB'nin İmzaları Atılacak

Silah OSB

 İmzalar Atılıyor

Kırıkkale`de Mühimmat ve Silah Sanayisi Organize Sanayi Bölgesi kurulması için düğmeye basan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yapılacak güç birliği toplantısında Silah OSB’si için protokollerin imzalanmasını beklediğini ifade etti.

Kırıkkale İle Bütünleşecek

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Barut fabrikası tarafından 500 dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan Silah ve Mühimmat Organize Sanayi Bölgesi için adımlar hızla atılıyor. Projenin hızlanması için konuyu bizzat takip eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yapılacak çalışma ile alakalı olarak önümüzdeki güç birliği toplantısında protokollerin imzalanması beklediğini ifade etti. Atalay, “Silah ve mühimmat sanayisi, Kırıkkale ile bütünleşecek” diye konuştu.

Esas Ağır Kısmı Kırıkkale`de Üretiliyor

Atalay, silah ve mühimmat sanayisini, Kırıkkale`nin tarihiyle bütünleştireceklerini anlattı. Türkiye Cumhuriyeti`nin silah sanayisinin Kırıkkale`de doğduğunu dile getiren Atalay, şunları kaydetti: “Savunma sanayisi ve özellikle silah sanayisinin, mühimmat boyutu da dahil olmak üzere en fazla odaklandığı yer Ankara çevresi ve Kırıkkale`dir. Kırıkkale`yi biraz daha nasıl bunun merkezine çekeriz? Onun çabası içindeyiz. MKE büyük bir imkan. Bugün de gezdik. Dün tanıtılan Altay Tankı`nın tüm silah kısmını Kırıkkale`de bulunan fabrikalar üretiyor. Bir kısım parçalarını yan sanayi ürettiriyor ama esas ağır kısmı Kırıkkale`de üretiliyor”

Yeni OSB Güçlü Olacak

“Silah konusunda Kırıkkale`yi biraz daha merkez konumunda nasıl getiririz?` diye çalışıyoruz. İşte bunun yolu da Organize Sanayi Bölgesi`nden geçmektedir. MKEK`in Barut Fabrikası tarafında yaklaşık 500 dönümlük arazi, Mühimmat ve Silah Sanayisi Organize Sanayi Bölgesi kurulması için kullanılacak. Bunun hukuki işlemleri yürütülüyor. Daha sonra da hem Savunma Sanayi Müsteşarlığımız hem MKEK, Ticaret Odası ve Kırıkkale`nin diğer kurumları, müteşebbisler içinde kurucu kurumlar arasında yer alacak ve çok güçlü bir potansiyelle böyle bir Organize Sanayi Bölgesi olacak. Bu sayede Kırıkkale`ye ciddi anlamda yatırım geleceğine inanıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi kurulma işlerini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız yürütüyor. Bunda da ivedilikle çalışacakları inancındayız” ifadesinde bulundu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli