Anahtar Kelimeler:

Vali'ye Karşı Saygısızlık Oldu!

Vali

 Kur’an’la Başladı Türküyle Bitti

Garip Bir Kutlama Oldu

Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, binlerce işçi ve ailesinin katıldığı programla ‘Bahar Şenliği ve Dayanışma Günü’ etkinliği düzenledi.

Yadırganan Bir Durum!

Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda başlayan programda birbirinden değişik gösteriler sunuldu.

 Saygı duruş ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetti sunuldu. Hemen ardından mehteran gösterisi izleyicilere çaldıkları marşlarla coşkulu dakikalar yaşattı. Vali Ali Kolat’ın da katılacağı programa Vali gelmeden başlandı. Bir süre sonra Vali geldi. Bu olay Vali’ye karşı saygısızlık oldu. Öte yandan program Kur’an’la başladı türküyle bitti. Bu anlamda da 1 Mayıs İşçi Bayramı’na alternatif garip bir kutlama gerçekleştirildi. Programa katılanlar bile bu durumu yadırgadı.

Başyayla Sahneye Çıktı

Yetenek sizsiniz programında başarılı performans gösteren kum sanatçısı Veysel Çelikdemir de, Peygamber Efendimizi (SAV) anlatan, insan yaşantısını ve doğadaki olan üstü görüntüleri seyircilerle paylaştı. Daha sonra konuşmasıyla, üslubuyla ve yaşantısıyla gönüllere yer açan ilahiyatçı Kamil Şatır, yaptığı sohbetle bir daha gönüllere seslendi. Hemen ardından vefa ödülleri verilirken, programın sonuna doğru, Samanyolu Televizyonu’nun sevilen programı Davetsiz Misafir’in sunucusu Turgay Başyayla söylediği türkülerle, sinelere seslendi.

Güzel Bir Örneğini Teşkil Ediyor

Öte yandan çocukları da unutmayan TÜMÇADER, çocuk şenliği etkinlikleri düzenledi. Etkinlikte, oyunlar oynandı, yarışmalar yapıldı ve palyaço gösterileri sunuldu. TÜMÇADER’in faaliyetlerini yakından takip ettiğini açıklayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, bu gibi derneklerin faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğini söyledi.  Derneğin toplumun içinde ve insanlarla birebir ilgilendiğini belirten Kolat, “Yaptığı çalışmalar kayda değer çalışmalar olarak görüyorum. Bugünkü çalışma bunun güzel bir örneğini teşkil ediyor.” dedi.  Huzurlu ve mutlu bir dünyanın insanları bir araya getirdiğin ifade eden ilahiyatçı Kamil Şatır da, “Bu noktadan hareketle, diğer ilim adamlarımızın araştırmalarını ve düşüncelerini halka aktarabilmek, günümüzde insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu değerlerin başında gelen sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyü toplumumuzun her kesiminde yaygınlaştırmak ve insanlar arasında bir muhabbet, bir gönül köprüsü kurmak hedeflenmektedir.” dedi.

Takva Ekseninde Bir Kardeşliktir

Kardeşlik deyince akla sadece aynı anne babadan olma kardeşlik gelmemelidir diyerek sözlerine devam eden Şatır, “Ondan daha geniş kapsamlı bir kardeşlik vardır. O da İslam kardeşliğidir. Bu kardeşlik soy, sop, ırk, renk, dil, bölge ve asabiyet temelinde bir kardeşlik değildir. Menfaat temeli üzerine bina edilen kardeşlik hiç değildir. Yüce değerler ve yüksek idealler etrafında bir kardeşliktir. İman ve takva ekseninde bir kardeşliktir.” diye konuştu.   Bu şenlik sayesinde hem işçi aileleri arasında tanışma ve kaynaşma sağlanmakta, hem de düzenlenen yarışmalarla çocuklar, yeteneklerini sergileme fırsatı bulmak olduğunu ifade eden TÜMÇADER Başkanı Cengiz Acar,  yoğun katılımdan dolayı sevinçli olduklarını söyledi.

Kurban Eti Dağıtımı Gerçekleştirdik

Dernek olarak toplumun ortak değerlerine önem veren ve sahip çıkan bir çizgi sergilediklerini belirten Acar,” Dernek olarak, yeri geldi ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduk. Yeri geldi, üyelerimizle beraber Kızılay’a kan verdik. Yeri geldi, Kurban Bayramı’nda ailelerimizin bayramlarını kutladıktan sonra, doğu illerinde bulunan vatandaşlarımıza kurban eti dağıtımı gerçekleştirdik. Yeri geldi, yeni doğan çocuklara altın taktık. Bunları yaparken, hiçbir zaman menfaatimizi ön planda tutmadık. Bunları sadece kardeşlik ve diyalog için yaptık.” dedi. Programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Müftüsü Bekir Gerek, Tüm Çalışanlar Federasyon Başkanı Mevlüt Toruk, Genel Sekreter Vedat Öztürk, işçi ve aileleri katıldı.   



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli