Anahtar Kelimeler:

Müthiş Talep Var!

Müthiş Talep Var!

 Bu İş Herkesin İştahını Kabartıyor!

İlimizde son yıllarda artan lüks konutlar ev fiyatlarında patlama yaşanmasına neden olurken farklı sektörlerden kişi ve kurumların da bu sektöre yönelmesine neden oldu. Konut sektöründeki bu hareketlilik hem şehir içinden hem de şehir dışından yatırımcıları inşaat sektörüne çekti.

Konut Sektörü Cazip Geliyor

Son zamanlarda Kırıkkale’de inşaat sektöründe yaşanan gelişmelerle birlikte konut sayısı da her geçen gün artıyor. Lüks olarak inşa edilen konutlar arasında fiyatları 300 bin TL’yi bulanlar da var. Şehir merkezinden ziyade özellikle terminal bölgesine inşa edilen bu lüks dairelere vatandaşların da ilgisi bir hayli yüksek. Emlak ve konut sektöründe yaşanan bu gelişmelerle beraber farklı sektörlerde konut alanına yönelmeye başladı. Özellikle işletmeciler tarafından oldukça cazip görülen konut sektöründe şu anda bunlarla birlikte bir yığılma yaşandı.

Kentsel Dönüşüm Kendiliğinden Doğuyor

Son derece lüks olarak inşa edilen konutların satışlarının çoğunluğu müteahhitler ve firmalar aracılığıyla gerçekleştiriliyor.  Konut sektöründe yaşanılan bu gelişmelerle birlikte farklı sektörlerden kişilerde büyük oranda bu sektöre yöneliyor. İlimizde konut sektöründe yaşanan bu hareketliliği değerlendiren Asude İnşaat Firma Yetkilisi Muharrem Durusoy, bu sektörde yaşanan gelişmelerin son yıllarda büyük oranda arttığını söyledi. Daha öncelerde kooperatifçiliğin yaygın olduğunu vurgulayan Durusoy, “İnsanlar o dönemde kaliteden çok ev sahibi olmayı arzuluyordu. Ancak zamanla ekonomik ve sosyal gelişmelerle birlikte kalite unsuru da dahil oldu” diye konuştu. İlimizde de konut sektöründe ciddi bir hareketlenme olduğunu belirten Durusoy, “Kırıkkale’de kentsel dönüşüm kendiliğinden doğuyor” dedi.

Farklı Alanlar Bu Sektöre Yöneliyor

Konut alanında bir sirkülasyon yaşandığına vurgu yapan Durusoy, sektörün tamamen arz-talep unsurları doğrultusunda yönlendiğini söyledi. Kırıkkale’de son 3 yıldır bu şekilde konutlaşma yapıldığını ifade eden Durusoy, “İhtiyaç yok gibi görülüyor ancak insanların daha iyi ve daha lüks yaşama arzusu doğduğundan bu yana konutlara büyük bir talep var” diye konuştu.Piyasada yaşanan bu hareketliliğin ne kadar süreceği konusunda net bir fikir bildirmenin mümkün olmadığını dile getiren Durusoy, yaşanan bu hareketliliğin farklı alanlardaki kişileri inşaat sektörüne yönelttiğine değindi.

Sadece Kar Marjını Hesaplıyorlar

Piyasadaki hareketlilikten ve rakamlardan etkilenen kişilerin konut sektörü içine dahil olduklarını söyleyen Durusoy,”Ticaret tamamen arz-talep meselesidir. Her sektörün kendine göre riskleri var ancak inşaat sektöründe bu risk biraz daha fazla. Sektörü bilmeden büyük yatırımlar yapmak yanlış olur” diye konuştu. Sektörde konuşulan rakamların gerçek oranları yansıtmadığını belirten Durusoy, farklı sektörlerden atılanların sadece kar marjını hesapladıklarını o yüzden de ilk etapta karlı geldiğini belirtti. Konut sektöründe en önde gelen unsurun kalite olduğunu vurgulayan Durusoy, “Bu sektörde kaliteli iş yapmayan kişiler tutunamaz” diye konuştu. Özellikle otogar civarının konut alanında cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Durusoy, şu anda Kırıkkale’de konuta yatırımın hem bu sektördeki kişilere hem de farklı sektördeki kişilere cazip geldiğini sözlerine ekledi. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli