Anahtar Kelimeler:

‘Bunlar Milli Bir Vebaldir!'

‘Bunlar Milli Bir Vebaldir!

 Kırlangıç Uyarı Yaptı!

Fahri Trafik Müfettişi ve Trafik Müfettişlerinin il temsilcisi Oktay Kırlangıç Trafik Haftası dolayısıyla bir açıklamada bulundu ve bazı uyarılar yaptı.

Trafik Açıklaması

Kırlangıç, trafik kurallarına dikkat çektiği açıklamasında şunları söyledi: “Hepimizin de malûmu olduğu üzere, ülkemizin yıllardan beri en büyük sorunlarından birisi de, ‘’Trafik Terörü’’ dür.  Her ne kadar bizdeki gibi olağanüstü boyutlardaki can kayıpları olmasa dahi, Avrupa ülkelerinde de bu problemler yaşanmaktadır.  İşte bu problemlerin çözümü amacıyla birçok Avrupa ülkesi, aralarından anlaşmak suretiyle ve merkezi Paris’te olan bir konsey oluşturmuş olup, Türkiye de bu konseyin üyesidir. Bu konsey Mayıs ayının ilk cumartesi günü ile başlayan haftayı, ‘’Uluslararası Karayolu Güven Haftası’’ olarak kabul etmiştir. Ülkemizde de trafik kazalarının önlenmesine yönelik, aynı hafta ‘’Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası’’ olarak kabul edilmiştir.

Trafik Neye Denir?

Ulaşım yollarının üzerindeki insanların – hayvanların ve her türlü araçların, hâl ve hareketine “Trafik” denir. Ulaşım yolları denilince de, (kara – hava – deniz ve demir) yollarından meydana gelir.  Hızla artan taşıt sayısına uyumlu olarak gelişemeyen karayollarımız ve buna bağlı olarak yeterli kalitede eğitim veremeyen ‘’Sürücü Kursları’’na bağlı olarak, trafik sorunu da katlanarak gelmiş bulunuyor. Bunların sonucunda ülkemizde her yıl binlerce insanımız trafik kazalarında hayatını kaybetmekte, yüz binlercesi sakat kalmakta ve milyarlarca milli servet heba olmaktadır.

Trafik Haftası

Mevcut olumsuzluklar içerisinde, trafik terörü ile mücadelenin yegâne yolu, trafik kurallarına uymakla sağlanabilecektir. İşte ‘Trafik Haftası’nın amacı da, topluma bu kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimini teşkil etmektedir.  Trafik kurallarını öğrenerek ve uygulayarak, sonra da çevremizdeki insanlara bunları öğreterek, bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz. Bunun yapılması millî bir vebaldir! Zira bu gün için yıllık 12 bin’ den fazla canın karayollarında telef olmasında, az veya çok hepimizin payı olduğu unutulmamalıdır!”



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı