Anahtar Kelimeler:

Sakarya Dualarla Uğurlandı

Sakarya Dualarla Uğurlandı

 Geniş Katılım Oldu

Delice’de AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda kalp krizi geçiren ve tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak vefat eden Çerikli Belediye Başkanı Ömer Sakarya, son yolculuğuna binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni ile uğurlandı.

Geniş Katılım Oldu

Kalp krizi sonucu vefat eden Çerikli Belediye Başkanı Ömer Sakarya dün beldede son yolculuğuna uğurlandı. Sakarya için Belediye binası önünde bir tören düzenlendi. Daha sonra ise merkez camiinde kılınan öğle namazından sonra cenaze namazı kılındı. Sakarya’nın cenazesi belde mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi. Sakarya’nın cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Milletvekilleri Oğuz Kaan Köksal, Ramazan Can, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, İl Başkanı Mehmet Demir, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri, CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören Yapıldı

Törende Sakarya ailesinin bir hayli üzgün olduğu görülürken, belde sakinlerinin de adeta yas tuttuğu görüldü. Belediye binasına dev bir siyah bayrak asıldığı gözlendi. Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve oğlu İTO Başkanı Murat Yalçıntaş cenazeye siyah çelenk gönderdi. Törene eski ve yeni milletvekilleri ile belediye başkanları da katıldı. Ayrıca, çevre illere bazı ilçe ve belde belediye başkanları da cenaze töreninde hazır bulundu. Belediye binası önünde yapılan törende İl Müftüsü Bekir Gerek dua etti. Vali Ali Kolat, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve AK Parti il başkanı Mehmet Demir birer konuşma yaptılar. Demir ağlayarak, konuşmasını tamamlayamadı. Sakarya’nın özgeçmişi okundu.

Başarılı Bir İsimdi

Buradaki törenden sonra Atalay ve Köksal’ın da gelmesiyle cenaze namazına geçildi. Sakarya’nın cenazesi omuzlar üzerinde belediye binasından camiye kadar taşındı. Burada kılınan cenaze namazından sonra ise Sakarya, belde mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi. Törene katılanlar Sakarya için dua etiler. Ailesi ve belde sakinlerinin bir hayli üzgün olduğu gözlendi. Cenaze toprağa verildikten sonra Atalay ve törene katılanlar Sakarya ailesine taziye dileklerini ilettiler. Atalay, “Sevdiğimiz ve başarılı bir arkadaşımızda. Üzüldük Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi. Oğuz Kaan Köksal, “Ani bir ölüm oldu. Hepimiz üzüldük. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

İyi Bir İnsandı

Vali Ali Kolat, “Birlikte çalışma imkanı bulduk. Başarılı bir başkandı. Güzel bir insandı” derken, Ramazan Can, “O hepimizin abisiydi. Uzun süre beraber çalıştık. Allah rahmet eylesin” dedi. Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “Ömer abi güzel bir insandı. Allah rahmet eylesin” dedi. İl Başkanı Mehmet Demir ise ağlamaktan dolayı konuşamadı. Demir, “Ömer abi kollarımızda öldü diyebilirim. İyi bir insandı. Allah rahmet eylesin” diye konuştu. Törene binlerce kişinin katıldığı gözlendi. Herkes Sakarya için dualar etti. Aile fertlerinin bir hayli üzgün olduğu gözlendi. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli