Anahtar Kelimeler:

Vali Deneyleri İzledi

Vali Deneyleri İzledi

 Vali Büyük Keyif Aldı

Kızılırmak İlköğretim okulunda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarında; öğrenciler hazırlamış oldukları çeşitli deneyleri sergilediler.  Vali Kolat, bütün stantları gezerek öğrencilerin yapmış oldukları deneyleri uygulamalı olarak izledi.

1250 Öğrencinin Katıldı

Daha sonra Vali Kolat, Kızılırmak Eğitim Kurumlarında düzenlenen Olimpiyat Ödül Törenine katıldı. Kızılırmak Eğitim Kurumları yetkilileri tarafından verilen bilgilerde; 4 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen Sayısal Bilimler ve Sosyal Bilimler Olimpiyatlarına ilkokul ve ortaokul düzeyinde Kırıkkale’den toplam 1250 öğrencinin katıldığını, bu öğrencilerden 50 öğrencinin dereceye girerek bronz, gümüş, altın madalyalar ve çeşitli hediyeler kazandığı belirtildi. Törende okul öğrencileri tarafından halk oyunu gösterileri sunuldu. Olimpiyatların hedefinin öğrencileri bilinçlendirmek ve eğitim kalitesini artırmak olduğu dile getirildi.

Öğrencilerimizi Kutluyorum

Törende konuşan Vali Kolat: “Bu öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Halkımızın bu tür eğitim kurumlarına ilgi göstermesi ve sahip çıkması geleceğimiz için çok önemli. Kızılırmak Eğitim Kurumları ülkemiz genelinde değişik isimlerle, sadece ülkemiz genelinde değil dünya genelinde eğitime ve insanlığın geleceğine çok önemli katkıları olmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yönetim Kurullarında görevli olan arkadaşlara ve bu tür organizasyonlarda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz bu çocuklarımıza ne kadar sahip çıkarsak, eğitimleriyle ne kadar ilgilenirsek geleceğimize o kadar sahip çıkmış olacağız. Ben bu Olimpiyatlarda başarılı olan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. Vali Kolat tarafından dereceye giren öğrencilere altın madalyaları verildi. Son olarak bu olimpiyatlarda en çok başarılı olan öğrencilerin öğrenim gördüğü okullar da ödüllendirildi.

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli