Anahtar Kelimeler:

İşçi Neden Eylem Yapıyor?

İşçi Neden Eylem Yapıyor?

 Sürekli Patlama Oluyor!

Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Barut Fabrikası`nda çalışan Petrol-İş Sendikası üyesi bir grup işçi, primlerini alamadıkları gerekçesiyle iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Sefer Eylemi Anlattı

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, fabrika önünde yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla fabrikada `öğle yemeği yememe ve iş yavaşlatma` kararı aldıklarını söyledi. Bir hak mücadelesi başlattıklarını belirten Sefer, iş yerinde zaman zaman iş kazaları olduğunu ifade ederek, "Bu iş kazalarında biz çalışanlar bedel ödüyoruz. Buraya gelirken, her gün bir iş kazası riskiyle karşı karşıya olduğumuzu bilerek geliyoruz. Evden çıkarken eşimizle, çocuklarımızla helalleşerek çıkıyoruz." dedi.

Patlamalar Yaşanıyor

Kırıkkale ve Elmadağ Barut fabrikalarında yeterince güvenlik önlemi alınmadığını, iş emniyetine özen gösterilmediğini, iş emniyeti ve işçi sağlığı açısından yatırımlar yapılmadığını öne süren Sefer, "Kırıkkale Barut Fabrikası`nda da zaman zaman küçük, büyük patlamalar, yanmalar oluşmakta. 2008 yılında meydana gelen patlamada 3 çalışanımız hayatını kaybetti." diye konuştu. Yönetmelik gereği, fabrikadaki işçilerin bir miktar ek ücret alması gerektiğini ifade eden Sefer, "Bu yönetmeliğe istinaden sizlere prim veriliyordu ama yıllardır bu primi alamıyoruz ya da kesintili alıyoruz.

Primimize Göz Dikmeyin

Bizim üç kuruşluk primimize MKE yönetimi göz dikmiş bulunuyor. Burada çektiğimiz sıkıntının elbette bedeli bu prim olamaz ancak bu primi dahi bize çok gören anlayışı buradan bir kez daha protesto ediyoruz. Çözüm istiyoruz. Çözüm olmadığı müddetçe bu iş yerinde barış olmayacağını, burada çalışma barışının ciddi anlamda yok olacağının altını çizmek istiyoruz." şeklinde konuştu. Ardından, `Prim hakkı engellenemez` sloganı atan grup, alkışlarla dağıldı.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli