Anahtar Kelimeler:

Müdür Rakamları Açıkladı

Müdür Rakamları Açıkladı

 “275 Bin Nüfusun 231 Bin

618’i SGK’ Dan Faydalanıyor”

Her yıl Mayıs ayının 3’üncü haftasında kutlanılan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Kırıkkale Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürü İlhan Nebioğlu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda Nebioğlu, kumun çalışmalarından ilimizdeki sigortalı sayısına, kayıt dışı istihdamdan hizmet binasının tamamlanmasına kadar çeşitli konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Amaç Toplumsal Bilinç Oluşturmak

2008 yılından bu yana kurumların birleşmesiyle birlikte her yıl Mayıs ayının 3’ünca haftası ülke genelinde Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanıyor. Kamuoyunda sosyal güvenlik bilinci oluşturmak, sosyal güvenliğin toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesini sağlamak ve kayıt dışı istihdamla etkin mücadele etmek amacıyla bu hafta kapsamında birçok etkinlik düzenleniyor. Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında basın mensuplarıyla buluşan Nebioğlu, sosyal güvenlik kurumunun çalışmalarından ilimizin sosyal güvenlik durumuna ve sigortalı sayısına kadar çeşitli bilgiler verdi. Haftanın Sosyal Güvenlik Kurumunu vatandaşa daha iyi tanıtmak için bir fırsat olduğunu belirten Nebioğlu, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle birlikte toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşturulmasının amaçlandığına dikkat çekti.

Sigortalı Kişi Sayıları

Kurum içerisinde geçmişten gelen birçok şeyin yenilendiğini vurgulayan Nebioğlu ilimizdeki sigortalı sayıları hakkında da bilgi verdi. Kırıkkale’de 55 bin 726 aktif sigortalı kişi ve 46 bin 847 emekli olmak üzere toplam 102 bin 573 kişinin olduğunu belirten Nebioğlu, bu kişilerin sosyal güvenlik kurumundan direkt olarak hizmet gördüklerini belirtti. Ayrıca Nebioğlu, “Hak sahipleri ili birlikte 4/a 115 bin 508, 4/b 31 bin 447, 4/c 20 bin 493 ve Tarım 64 bin 170 olmak üzere toplam 275 bin nüfusun 231 bin 618 kişisine kurumumuzca direkt hizmet götürülmektedir” diye konuştu.

Kayıt Dışı İstihdam Önlenmeli

Kayıt dışı istihdam ile ilgili olarak da açıklama yapan Nebioğlu kayıt dışı istihdama karşı halen toplumsal anlamda bir bilinç oluşmadığını söyledi. Kayıt dışı istihdam yüzdesinin azalması için hem işverenlerin hem de çalışanların haklarını bilmesi gerektiğine vurgu yapan Nebioğlu, “Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi. Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili açıklamalarla birlikte basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Nebioğlu, haftanın tüm ülke açısından hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yeni Bina Çok Yakında

Ayrıca,  Sosyal Güvenlik Kurumunun yeni hizmet binası ile ilgili soruları da yanıtlayan Nebioğlu, yapılan çalışmalarla tadilatın kısa bir süre içerisinde bitirileceğini ifade etti. Binanın alt yapısının tamamen yenilendiğine dikkat çeken Nebioğlu hem vatandaşın hem de çalışan memurun rahat edebileceği tamamen işlevsel bir çalışma ortamının oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli