Anahtar Kelimeler:

‘Allah Sizden Razı Olsun'

‘Allah Sizden Razı Olsun

 Koruyucu Ailelere

İçten Bir Teşekkür

 

 

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ilde koruyucu ailelik yapan aile fertleri ile yemekli bir toplantıda buluştu. Toplantıda koruyucu ailelik konusunda bilgiler verildi.

 

Program Yapıldı

Davete Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, İl Garnizon Komutanı Tuğ General Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, koruyucu aileler ve koruyucu aile adayları katıldı. Programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir koruyucu aile ile ilgili bilgi verdi. Vali Kolat yaptığı konuşmada, “Bakıyorum herkesin yüzü gülüyor. Bir mutluluk tablosu var bir sevgi hanesi var. Hepinize teşekkür ederim. Bizimde arzu ettiğimiz bu büyük ailenin böyle güzel hoş gönüllü sevgi dolu bir aile olması.

 

Allah Sizden Razı Olsun

Biz ilk toplantıyı yaptığımız zaman ben inanın koruyucu ailenin bu kadar sıcak ortam oluşturduğunu kaynaştığını bilmiyordum. Ama o ilk yaptığımız toplantıdan sonra hakikaten bu işin başarıyla sonuçlanabileceğini gördük ve bizde elimizden geldiğince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve İlksen Hanımın da katkılarıyla bizde Valilik olarak her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bütün mesele bu güzel çocuklara sahip çıkmak, bu güzel çocuklara aile ortamını verebilmek Allah razı olsun hepinizden. Koruyucu aile olarak zaten bunu veriyorsunuz.

 

Talep Çok Fazla

Aday ailelerimizde yeni başlayanların da aynı güzel duyguları, aynı sıcak ortamı kaldıracaklarından eminim. Hakikaten oldukça fazla talep var. Tabi bu talepler yapılırken biraz seçici davranılıyor. Hem aile seçici davranıyor hem de aday aileler çocuklar açısından seçici davranıyor. Bu anlamda belki istenilen sonuç hızlı gelişmiyor olabilir. Mümkün mertebe bu karşılıklı bir takım ufak tefek fedakârlıklarla bu iş biraz daha hızlandırıla bilir. Bu anlamda emeği geçen hizmet eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Gönül Elçileri Çalışması

İlksen Kolat ise, “19 Aralık’ta Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projeleri devam ediyor. Biz bu proje için büyük bir güç kazandık. İlimiz merkezi ve ilçelerinde çocuklarımızı koruyucu ailelere kazandırmak amacıyla 30 civarında program düzenledik. Dilimiz döndüğünce Gönül Elçisi projesini anlatmaya çalıştık. Hedefimiz en uygun çocuğu en uygun aileye verme çabasıdır. Yani kimsesiz çocuklarımızı sıcak bir aile ortamına kavuşturmaktır” dedi. Programda koruyucu ailelere katkılarından ötürü plaket verildi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli