Anahtar Kelimeler:

Damızlık Koç Dağıtıldı

Damızlık Koç Dağıtıldı

 Dağıtım Yapıldı

Hayvancılığın Geliştirme Projesi kapsamında Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, 32 adet damızlık akkaraman ırkı kangal tipi koç dağıtımı gerçekleşti.

Program Yapıldı

Tarım Bakanlığı`nın bu projeye 36 bin lira bütçe ayırdığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, "Birlik üyesi yatırımcılara kişi başı 700 lira katkı sağlamıştır. İlimizin küçükbaş hayvan ıslahı için çok yararlı bir çalışma olmuştur." dedi. Kangal koçlarının 70-80 kilo arası canlı ağırlığa sahip olduğunu açıklayan Kırbaş, "Kangal koyunda laktasyon süresi 140 ila 150 gün civarında olmaktadır. Damızlık bir kangal koyununun bir laktasyonda vereceği süt 55 Litre ortalamasıdır. Yapağı rengi kirli beyazdır. Akkaraman koyun yapağısına göre daha ince bir yapağıya sahiptir. Kangal koyununun yıllık yapağı verimi 2 kilo ortalamasıdır. Kangal koyunlarında kuzu verimi yüzde 100 civarındadır." diye konuştu.

Bilgi Verildi

Kırıkkale`de tarımsal üretim unsurlarının yetersiz olduğunu ve işletmeler için koyunculuk birçok avantajlara sahip olduğunu ifade eden Kırbaş, "Koyun yetiştiriciliğinde maliyet düşük olup, üretim sürecinde risk daha azdır. Koyunculukta yıl boyu istihdam, işgücü talebinin yaşlı insanlardan ve çocuklardan sağlama imkanı bulunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında koyunculuk, tarımsal üretim seçeneği sınırlı birçok aile ve işletme için önemli bir alternatiftir. Kırıkkale`de koyunculuğun geliştirilmesi, kırsal alanda yaşayan çiftçilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi, gelir çeşitliliğinin sağlanması, köy ve kasabalarımızda istihdamın artırılması ile köyden kente göçün önlenmesi amacıyla çiftçilerimize destek sağlıyoruz." şeklinde konuştu.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli