Anahtar Kelimeler:

Sigortalı Olmak Herkesin Hakkı”

  Sigortalı Olmak Herkesin Hakkı”

 Plaket Verdiler

Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu en yüksek prim ödeyen işverenlere plaket verdi.

SGK Haftası Etkinlikleri

Mayıs ayının 3’üncü haftasında tüm ülke genelinde kutlanılan Sosyal Güvenlik Haftası ilimizde de birçok etkinlikle kutlandı. Hafta boyunca sosyal güvenlik kurumunu topluma tanıtmak ve bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinliklere imza atan SGK tarafından en çok prim ödeyen işverenlere plaket verildi. SGK İl binasında gerçekleştirilen plaket törenine Vali Ali Kolat, SGK İl Müdürü İlhan Nebioğlu, işverenler ve kurum çalışanları katıldı. Törende konuşan Nebioğlu, sosyal güvenlik haftasının önemine ve kurumun işlevine değindi.

Amacımız En İyi Hizmeti Götürmek

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun2006 yılında tek bir çatı altında toplanmasıyla birlikte faaliyetlerin de yen bir boyut kazandığını ifade eden Nebioğlu, sosyal güvenlik faaliyetlerinin yürütülmesi ve topluma hizmetin götürülmesi için kurumun düzgün bir şekilde çalışmasının önemli olduğunu belirtti. İşverenlere topluma örnek oldukları için teşekkürlerini dile getiren Nebioğlu, “İlimizde bugün 13 işverenimizin sosyal güvenlik alanındaki duyarlılıklarından dolayı plaket takdim edeceğiz. Tabiki emeklerinin karşılığı değil ama sembolik anlamda büyük bir önemi var” diye konuştu. SGK’nın kurulduğu günden bu yana toplumun memnuniyetine yönelik çalışmalar yaptığına dikkat çeken Nebioğlu,”Gayemiz vatandaşa en iyi hizmeti götürmektir” dedi.

İşverenler Ve Çalışanlar Önem Vermeli

Plaket töreninde konuşan Vali Kolat da SGK’nın yapılan yeni düzenlemelerle ciddi bir yenilenme yaşadığını söyledi.  SGK’nın yürüttüğü faaliyetler ve çalışmalarıyla bugün oldukça iyi bir noktaya geldiğini vurgulayan Kolat, sigortalı olmanın ve çalışmanın önemine değindi. “Sigortalı olmak herkesin hakkı” diyen Kolat, işverenlerin ve çalışanların bu konuya önem vermesi gerektiğini söyledi.

Plaket Verildi

SGK Haftası kapsamında ilimizde birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade eden Kolat, “Bu haftanın hem işverenler hem de çalışanlar açısından güzel çalışmalar yapılıyor. Toplumda bilincin oluşturulması açısından bu çalışmalar önemli” diye konuştu. Konuşmaların ardından ilimizde en yüksek prim ödeyen 13 firmanın yetkililerine konuyla ilgili gösterdikleri hassasiyet ve başarıdan dolayı plaket takdim edildi. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu