Anahtar Kelimeler:

24 Saat Çalışıyorlar

24 Saat Çalışıyorlar

 Hızlı Tren Çalışması

Hızlı Tren çalışmaları Kırıkkale’de çok hızlı başladı. Şantiye kuruldu… Çalışmalar 24 saat devam ediyor. Gündüz de çalışma yapılıyor gece de. Aşağı Mahmutlar Köprüsü’nün yakınına kurulan şantiyede ekipler çalışmayı sürdürüyor. Gündüz başka bir ekip, gece ise bir başka ekip çalışıyor.

Hızlı Tren Çalışması

Kırıkkale’ye geldi gelecek derken, Hızlı Tren çalışmaları çoktan başladı bile. Bir yandan istimlak çalışmaları sürdürülürken, öbür yandan ise şantiye kuruldu ve çalışmaya başlandı. TCDD’de görevliler trenin geçeceği yerdeki arsa ve arazi sahipleri ile görüşmeyi sürdürüyor. Arsa bedeli olarak dönüme 3 bin lira ödeme yapıldığı bildiriliyor. Buna itiraz edenler var. İtiraz edenler konuyu mahkemeye taşıyor. Mahkemeye giden davalardan fazla bir fiyat çıkmayacağı söyleniyor. Hatta arsa bedelinden mahkeme, avukat ve dosya ücreti düştüğü için arsa bedeli fiyatının da daha aşağıya çekildiği ileri sürülüyor.

Şantiyede Çalışma Sürüyor

İstimlak çalışması tamamlanan yerler için de inşaat çalışması başlamış durumda. Kırıkkale güzergahında bölge bölge çalışmaların yapılacağı bildiriliyor. Kırıkkale için çalışmanın hızlı yürütülmesi amacıyla ihalenin birkaç firmaya etap etap verildiği söyleniyor. Hızlı Tren için ilk şantiye Kimeski Mahallesi karşısında Aşağı Mahmutlar Köprüsü yakınına kuruldu. Burada ekipler hem gündüz hem de gece çalışma yapıyor. 24 saat çalışma sürdürüyor. İki ayrı ekibin burada çalışma yaptığı bildirildi.

2015’te Raylarda Olacak

Burada çalışma yapan ekipler, yüksek bir tepeye kurdukları şantiye ile dağın tepesini dümdüz ettiler. Şantiye Çevre Yolu’nun üst kısmına, Ulaş köyü tarafına kuruldu. Buradaki ekibin, belli bir bölgede çalışma yapacağı ifade edildi. Başka ekiplerin de aynı hat üzerinden başka bölgelerde çalışma yapacağı vurgulandı. Ekip ekip yapılan çalışma ile Hızlı Tren hazırlığının iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanıyor. Çalışma programına göre Hızlı Tren 2015 yılında raylar üzerinde olacak. Tüm ekiplerin buna göre bir çalışma takvimi oluşturduğu ve hızlı bir tempo ile çalışmaya başladığı belirtildi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli