Anahtar Kelimeler:

KOSGEB Sertifikası

KOSGEB Sertifikası

 30 Girişimci Sertifikasını Aldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve KOSGEB Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan proje neticesinde 12 engelli 18 bayan olmak üzere 30 kursiyere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde yapılan törenle girişimcilik sertifikaları verildi.

12 Engelli 18 Bayan Girişimci

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve KOSGEB Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan protokol çerçevesinde 08-16 Mayıs tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 12 engelli ve 18 bayan olmak üzere 30 girişimciye Girişimcilik Eğitimi verildi. 72 saat süren eğitim sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde yapılan törenle kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Yoğun Katılım Oldu

Sertifika törenine Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, KOSGEP Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürü Ali Sevinç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Okur, Eğitim ve Kültür Müdürü Yahya Kemal Erbey, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, B.S.R.M. Müdürü Gülseren Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş, Kırıkkale Görme Engelliler Dernek Başkanı Adnan Çelik, birim müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katldı.

Her Türlü Destekle Yanlarındayız

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde gerçekleşen sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, ‘KOSGEP Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürlüğertifika törenü ile ortaklaşa yaptığımız girişimcilik kursu ile başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza her türlü yardım ve desteği vererek yanlarında olduğumuzu hissettirdiğimize inanıyorum’ ifadelerine yer verdi. 

Haklı Gururunu Yaşıyoruz

Bozdemir, ‘Bugün de 12 engelli 18 bayan toplam 30 vatandaşımıza 72 saat süren eğitim sonunda sertifikalarını vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu 30 kursiyerimizin devletin 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredisinden faydalanıp Kırıkkale’mize yatırım yapmalarını temenni ediyorum. Sertifika törenine katılan herkese teşekkür ederim’ dedi.

2013’te 370 Sertifika

Bozdemir’in konuşmasının ardından KOSGEP’in Kırıkkale’deki çalışmaları hakkında bilgi veren KOSGEP Kırıkkale Hizmet Müdürü Ali Sevinç, ‘2012 yılında yoğun bir şekilde çalışmalara başladık. 2012 yılında 375 kursiyere sertifikalarını verdik. 2013 yılında da KOSGEP’in kendi bünyesince, Kırıkkale Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü   ve Ticaret Odası ile birlikte yürüttüğümüz ortak çalışmalarla 370 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Bumlardan 50 tanesi işini kurdu’ şeklinde konuştu.

Her Türlü Desteği Veriyoruz

KOSGEP Kırıkkale Hizmet Müdürü Ali Sevinç’ten sonra söz alan Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev konuşmasında, ‘Vatandaşlarımız için son derece önemli olan girişimcilik kursunu düzenleyen KOSGEP Kırıkkale Hizmet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız için bu tür güzel etkinlik ve kurslara biz de Kırıkkale Valiliği olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Özellikle bu tür kursların açılması içim elimizden geleni yapıyoruz’ dedi. Konuşmaların ardından 30 girişimciye sertifikaları dağıtıldı. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli