Anahtar Kelimeler:

Köyde Şenlik Yapıldı

Köyde Şenlik Yapıldı

 Şenliğe Katıldılar

Büyükavşar  Beldesinde   Ankara’da faaliyet yapan Kırıkkaleli İş Adamları  ve Yöneticileri Derneği tarafından 1. Bahar  Şenliği düzenlendi.

Yoğun Katılım

 Programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğg. Selçuk Bayaraktaroğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Delice Kaymakamı Mehmet Parlak, İl Müdürleri, Ankara ve Kırıkkale’den gelen iş adamları ile davetliler katıldı. Derneğin 2005 yılında kurulduğunu söyleyen Kırıkkale İş Adamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Dr. Ali Asker Dermirhan yaptığı konuşmada birlik ve beraberliklerinin oluşmasına katkı sağladığı gibi yörenin kalkınması içinde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Daha sonra konuşma yapan Vali Kolat, “Derneklerimizin yapması gereken amacı da bu güzel ortamları hazırlamak ve insanları bir araya getirerek kaynaştırmak. Bir Kırıkkale kadar aşağı yukarı 180 bin kişide adrese dayalı nüfus sayımızla Ankara’ da var. Bu insanların organize olmaları bir birini tanımaları bu gücü hareket haline getirmeleri dernekler vasıtasıyla olmaktadır” diye konuştu.

‘Ciddi Mesafe Alıyoruz’

Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Vali Kolat, “Başta yönetim kurulu Başkanı Ali Asker Bey olmak üzere bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İlimiz ve ilçelerini tanıtan bu birliktelikler artarak devam edecektir. Kırıkkale’ de hakikaten güzel bir potansiyel var. Bunun değerlendirilmesi anlamında herkesin katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Bir Güç Birliğimiz var. Bu Güç Birliği vasıtasıyla biz potansiyelimizi ortaya çıkarılması ve bu potansiyeli değerlendirilmesi, harekete geçirilmesi anlamında başta Başbakan Yardımcımız olmak üzere siyasiler, kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ediyoruz. Bundan da güzel sonuçlar almaya başladık. Hem yatırım anlamında hem potansiyelin ortaya çıkması anlamında hem de gelecekte nelerin yapılabileceği anlamında.  Güzel çalışmalar devam ediyor. Çünkü her attığımız adım ciddi mesafe aldığımızı göstermektedir” dedi.

3’üncü Geleneksel Piknik Etkinliği

Vali Kolat ve protokol üyeleri daha sonra Küçükavşar köyünde, Küçükavşar Köyü Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Piknik etkinliğine katıldı. Yönetim kurulu adına konuşma yapan dernek Başkanı Suna Yalçın,  Delice ilçesini ve Küçükavşar köyünü İstanbul’da en iyi biçimde temsil ettiklerini belirterek yapılan etkinliğin birlik ve beraberliğe katkı sağlamasını arzu ettiklerini söyledi. Vali Kolat Piknik etkinliğinde yaptığı konuşmada, Niyet ve samimiyet olduktan sonra geçmişte olduğu gibi bu günde gelecekte de Pir Sultan Abdallar, Mevlana Celalettin Rumiler, Yunus Emreler,  Hacı Bektaş Veliler ve Şeyh Mustafa Karababalar düşüncesi, fikri, hoş görüsü, sevgisi herkesin ortak tarafı olduğunu söyledi. Ayrıca Dernek Başkanı Suna Yalçın tarafından günün anısına Vali Ali Kolat’a plaket takdim edildi.

 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli