Anahtar Kelimeler:

Vali Kolat Cam Serayı Gezdi

Vali Kolat Cam Serayı Gezdi

 Cam Seraya Büyük İlgi

Vali Ali Kolat Hisar köyde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı-Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Hisar köyündeki cam serayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Staj Ve Eğitim İmkanı Var

75 dekar üzerine kurulan Cam Serada ekoloji ve güneş enerjisine dayalı projeler yürütülüyor.  Birçok projenin de gerçekleşmesi için çalışmalar yapılan Cam serada özellikle, gönüllü projeler yanında, doktora ve mastır yapmaya uygun birçok proje uygulamayı da düşünülüyor. Bu projeler içerisinde, İç Anadolu köyleri için "Güneş Enerjili Sera", ve yüksek performanslı "Güneş Evi"  bulunuyor. Bu Proje ile kırsal alanda kullanılabilir, doğal enerjili, ekonomik, ekolojik uygulanabilir bir sera modeli geliştirilmesi planlanıyor. Organik Tarım Programı Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Yrd. Dr. Taşkın Erol yaptığı konuşmada, Organik Tarımın geleceğimize yönelik bir yatırım olduğunu söyleyerek yapılan bu çalışmanın Organik Tarım Meslek Yüksekokulu öğrencileri için de bir staj ve eğitim imkânı olduğunu ifade etti.

Yerel Üzümlere Sahip Çıkmalıyız

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Göksu da yaptığı konuşmada Gıda Ormanını burada gerçekleştirmek istediklerini, Türkiye’nin biyolojik zenginliğini ve yerel zenginliği tanıtmak amacıyla bunu yapmak istediklerini dile getirdi. Üzüm çeşitlerinin çok sık olmağını dile getiren Vali Kolat, ‘‘Ben o üzüm çeşitlerini şimdi hiçbir yerde göremiyorum. Hala isimlerini hatırlıyorum Kabarcık, Cıngıl Kara dediğimiz üzüm çeşitleri vardı. Herkes o üzümleri kaldırdı yerine kayısı ekti ve o üzüm çeşitleri kalmadı. Gittiğimizde o üzümleri hasretle arıyoruz. Yerel ürünlerimize sahip çıkmalıyız’’ dedi. Daha sonra Vali Ali Kolat ve Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, Hisar köyüne geçerek köylüler bir süre sohbet ederek onların taleplerini dinlediler.

 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli