Anahtar Kelimeler:

Okumanın Yaşı Yoktur…

Okumanın Yaşı Yoktur…

Üniversite Öğrencisinden Örnek Proje

Topluma Hizmet Projesi kapsamında tek başına “Okumanın Yaşı Yoktur” projesini yürüten üniversite öğrencisi Rukiye Ünsal, yaşlılarla beraber kütüphaneyi ziyaret ederek, birlikte kitap okudu.

Okumanın Yaşı Yoktur

Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi gönül elçisi olan Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencisi Rukiye Ünsal, “Okumanın yaşı yoktur” projesi kapsamında örnek bir uygulama başlattı. Yaşlıların İl Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etmesini sağlayan Ünsal,burada yaşlılarla birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Projenin uygulamasını başarıyla yapan Ünsal, Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi üyesi olan yaşlılarımızla birlikte kütüphanemizi ziyaret ederek, hizmet binası içindeki birimleri tanıttık. Birlikte kitap okuduk” diye konuştu.

Yeni Bina Her Alanda Modern Olacak

Kırıkkale İl Halk kütüphanesinin hem okuyucu hem de hizmet anlamında oldukça iyi durumda olduğunu dile getiren Kütüphane Müdürü Zeliha Atay da çalışmalar hakkında bilgi verdi.  2013 yılında toplam 81 ayrı etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Atay, kütüphanenin Türkiye genelinde ödünç verme anlamında ilk 7’inci sırada olduğunu söyledi. Halk Kütüphanesi’nin genel istatistiklerde 11’inci sırada olduğunu belirten Atay, kütüphanenin birçok anlamda iyi durumda olduğunu vurguladı. Yeni bina ile ilgili açıklamalarda da bulunan Atay, “Yakın bir zamanda binamız restore edilecek. Geçici olarak başka bir binaya taşınacağız. Yeni bina çevre düzeni ve iç tasarımı ile modern bir hizmet vermek için tasarlanacak” dedi.

 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli