Anahtar Kelimeler:

Vali De Derse Katıldı

Vali De Derse Katıldı

İlk Yardım Dersi

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibi tarafından Kırıkkale Valiliği personeline ilk yardım eğitimi verildi.

İlk Yardım Eğitimi

Valilik toplantı salonunda düzenlenen eğitimde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, ilk yardımın sağlık alanında bütün toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi. İlk yardımın herhangi bir kazada veya yaşamı tehlikeye düşüren durumda sağlık görevlileri gelinceye kadar hayatın kurtarılması veya durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde tıbbi araç ve gereç kullanmaksızın yapılan müdahale olduğunu belirten Uzun, şöyle konuştu:

Bilgiler Verildi

"Temel ilk yardım eğitimleri Sağlık Bakanlığının 2002 yılında yayınladığı ilk yardım yönetmeliğinin 18. maddesine göre 3 gün ve toplam 16 saat süren sertifikalı bir eğitimdir. Sağlık Bakanlığının 2013-2017 stratejik planı çerçevesinde Türkiye genelinde sertifika almış kişi sayısını nüfusun binde 5`i olarak planladı. 2017`de ise binde 20 olarak planladı."

Vali De Katıldı

Vali Ali Kolat da bütün birimlerin ilk yardım konusunu bilmelerinde yarar olduğunu düşündüklerini ifade ederek, "Hepimiz hayatın içindeyiz. Hepimizin başına umulmadık şeyler gelebilir. Bir trafik kazası yaşanıyor ama bu kişilere nasıl müdahale edeceğimizi bilemiyoruz. İlk 5 dakikada ölüm oranı yüzde 5, ilk yarım saat de ölüm oranı yüzde 50`lere çıkıyor. Dolayısıyla ilk yarım saat içerisinde kazaya veya hastaya müdahale edebilirsek elbette çok faydalı olacaktır" dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli