Anahtar Kelimeler:

Belediye Uyarıyor!

Belediye Uyarıyor!

 Asansörünüzün Yıllık

Kontrolünü Yaptırdınız Mı?

Kırıkkale Belediyesi bir basın açıklaması yayımlayarak asansör bakımlarının zamanında yaptırmanın çok önemli olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

Kontrolleri Yaptırın

Belediye’den yapılan açıklamada, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’ne göre asansörlerin yılda en az bir defa kontrolünün yapılması zorunludur. Binalarındaki asansörlerin yıllık kontrolünü yaptırmaktan bina yöneticileri sorumludurlar. Belediyemizin TSE ile yasal çerçevede imzaladığı protokol gereği belediyemiz sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrolleri 31.12.2014 tarihine kadar Türk Standartları Enstitüsü tarafından gerçekleştirebilmektedir. Bina yöneticisi tarafından kontrolüne izin verilmeyen asansörlerin kontrolleri yapılıncaya kadar kullanılmasına müsaade edilmeyecektir”

Yöneticiler Sorumlu Olacaklardır

“Kontrol sonucu eksiklikler görülüp Kırmızı Etiket yapıştırılan asansörler eksiklikleri giderilinceye kadar kullanım dışı bırakılacaktır. Kırmızı Etiket yapıştırılan asansörler eksiklikleri giderilecek yeniden kontrolü yapılmadan kullanıma devam edilen asansörlerde meydana gelebilecek her türlü olumsuzluklardan bina yöneticileri sorumlu olacaklardır. Yıllık kontroller asansörünüzün bakımı üslenen bakım firması nezaretinde gerçekleştirilmelidir. Asansörümüzün yıllık kontrolünü http://asansör.tse.org.tr web adresinden başvuruda bulunarak veya 0318 224 64 83 numaralı telefondan TSE Kırıkkale Temsilciliği ile irtibata geçerek yaptırabilirsiniz. Asansörlerle ilgili her türlü sorularınızı Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne 0318 224 70/267 numaralı telefondan ulaşarak iletebilirsiniz” denildi.

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli