Anahtar Kelimeler:

Ülkemizde Gıda Terörü Var”

 Ülkemizde Gıda Terörü Var”

 Genel Başkan Geldi

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette ucuz et satışları ile ilgili soruları da yanıtlayan Yenice, vatandaşların ucuz et satan işletmelere karşı duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Vatandaş Bilinçli Olmalı

Kayseri’de katıldığı toplantının ardından Kırıkkale’ye gelen Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli’yi makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında son zamanlarda sayıları gittikçe artan ucuz döner ve fast food işletmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Yenice, vatandaşların bu tür işletmelere karşı bilinçli olması gerektiğini belirtti. “Ucuz et ürünü satan işletme sağlıksız bir üretim yapıyordur” diyen Yenice bu konuda bilinçli toplumun ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Denetim Yetkisi Verilmeli

Bu tür işletmeleri denetleme noktasında federasyon olarak kendilerinin yetkisi olmadığını vurgulayan Yenice, Belediyenin gıda yeri açacak olan işletmelerin ruhsat alması konusunda odaları bilgilendirmesi gerektiğini dile getirdi. Federasyon olarak denetim yetkisinin verilmesi gerektiğini söyleyen Yenice, “Ülkemizde şuanda gıda terörü var. Herkes et ürünlerini ucuz bir şekilde satıyor. Odalarımızın bu konularda yetkilendirilmesi gerekir. Elimizi taşın altına koyarak hep birlikte çalışmalıyız” diye konuştu. Federasyonun her zaman kendilerine destek olduğunu belirten Süleyman Köstekli de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu