Anahtar Kelimeler:

Bunların Hepsi Atık Madde

Bunların Hepsi Atık Madde

 Bez Bebek…

Kırıkkale`de Kadın Yardımlaşma ve Destekleme Derneği`nin İçişleri Bakanlığı`na sunduğu `Atıktan Dekoratif Bebeğe Dönüştürme Sanatı` projesi hayata geçti.

Bebek Yapılıyor

Kursu tamamlayan 15 kadına sertifikaları verildi. Atık malzemeler kullanılarak yapılan bebekler Kırıkkale`nin de tanıtımında kullanılacak. Dekoratif olan bebeklerden özellikle folklorik bebekler; il tanıtım ve reklamlarında büyük katkı sağlayacak. Bebekler turistik eşya olarak satılabilecek. Aynı zamanda bebek yapımında çalışan kadınlarda ek gelir sağlanmış olacak.

Güzel Bir Çalışma

Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Müzeyyen Özhavzalı, atıkları değerlendirmenin yanı sıra kadınlara da meslek edindirdiklerini söyledi. Projenin asıl amacının atıkları kullanmak olduğunu ifade eden Özhavzalı, "Daha sonra özellikle pozitif ayrımcılık kapsamında kadınlara meslek edindirmek, ekonomik özgürlüklerini sağlamaktır. Ayrıca Kırıkkale başta olmak üzere bu bölgedeki turistik objeyi ön plana çıkartmaktır. Bu kursiyerleri seçerken şehit ailelerinden, engelli ve sosyal hizmetlerden destek aldık. Kursiyerlerimizi biraz seçici davrandık." dedi.

Artık Bebeğimiz Var

Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Müdürü Öğretim Görevlisi Ertuğrul Karakaya ise "Dernek olarak yürüttüğümüz proje kapsamında atıklarla özellikle pet şişelerle dekoratif amaçlı bebek yapmayı amaçladık. Kırıkkale`mize özgü kıyafet ve renkler kullanarak bebeklerimizi giydirdik. Bu aynı zamanda bebeklerin patentini de aldık. Kırıkkale adına bu bebeklerimiz tescillenmiş durumda, bir çok ilimizden sonra Kırıkkalemizin de artık bizim de Kırıkkale bebeklerimiz var." diye konuştu.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı