Anahtar Kelimeler:

Muhtarlardan Kardeşlik Köprüsü

Muhtarlardan Kardeşlik Köprüsü

 Urfa’ya Gittiler…

Çözüm sürecinin yaşandığı şu günlerde sürece bir katkı da Kırıkkaleli muhtarlardan geldi. Tüm Muhtarlar Derneği üyesi muhtarlar, Urfalı muhtarların davetlisi olarak Urfa’ya gitti

Şanlıurfa Gezisi

Çözüm sürecinin devam ettiği şu günlerde, sürece Kırıkkaleli muhtarlar da katkıda bulundu. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay ve dernek üyesi muhtarlar, Urfa merkez Akabe Muhtarı ve Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı İsmail Umut’un davetlisi olarak Urfa’ya gitti. Tekinay, gezi konusunda bilgi verdi ve muhtarlar olarak bu gezinin çözüm sürecine katkıda bulunması amacıyla yapıldığını söyledi. Naci Tekinay, “Kırıkkaleli muhtarlar olarak İsmail Umut beyin davetlisi olarak peygamberler şehri Şanlıurfa’ya gittik” dedi.

Çok Güzel Ağırlandık

Tekinay, “Burada çok güzel ağırlandık. Sohbetler ettik, çözüm sürecini konuştuk. Urfa’yı gezdik. Balıklı Gölü gezdik, Hz. İbrahim’in mancınıkla ateşe atıldığı surları gördük, Hz. Eyüp (as)’ın çile mağarasını gördük. İsmail Umut beyin rehberliğinde tarihi taş hanları, alışveriş merkezini ziyaret ettik.

Karşılıklı Hediyeler Verildi

İl merkezi mahalle muhtarları ile toplantı yaptık, sohbet ettik. Mahalle muhtarları bizleri çok sıcak karşıladı, büyük ilgi ve alaka gösterdi. Anadolu insanının misafirperverliğini burada bir kez daha gördük. Urfa’nın meşhur çiğ köftesini sayın başkan bizzat kendi elleri ile hazırladı. Bizlere ilin milli ve yöresel yemeklerini ikram ettiler. Sayın başkan derneğimize bakır işlemeli resimli plaket takdim etti. Biz de kendilerine derneğimizin logosunu taşıyan bir şilt verdik.

Teşekkür Etti

Belediye Başkanımız Veli Korkmaz bey tarafından hazırlatılan Kırıkkale’yi tanıtan kitap ve broşürlerden de hediye ettik. Son derece memnun oldular. Muhtarlarımız Belediye Başkanı Veli Korkmaz beye teşekkür ettiler. Biz de Veli beye bu kültür hizmetinden faydalanmamıza yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz. Kırıkkaleli muhtarları konağında ağırlayan Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çitçi beye, değerli meslektaşımız Muhtar Seyat Çiftçi’ye, İsmail Umut beye ve diğer muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Bizi Kimse Ayıramaz

Kardeşlik projesinin ülkenin her yerine yayıldığı şu günlerde Türkü, Kürdü, Arabı, Alevisi, Sünnisi hepimiz bir tencerenin içindeki bulgur gibiyiz. Biz ülkemizi ve vatanımızı, milletimizi, Kur’anımızı, ezanımızı çok seviyoruz. Bizi birbirimizden kimse ayıramaz. Ebedi yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Urfa’dan çok güzel izlenimlerle ayrıldık” dedi.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı