Anahtar Kelimeler:

Kur'an Bir Hayattır

Kur

 Kırıkkale Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) tarafından "Kur`anı Kerim`i Niçin ve Nasıl Okumalıyız" konulu konferans düzenlendi

Alkol Yasaklanmıştır

Gaziantep Üniversitesi (GÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonundaki konferansta, Kur`an-ı Kerim`in bir hayat kitabı olduğunu ve bu dünyada yaşanmak için indirildiğini söyledi. Allah`ın dininin yine Allah`tan öğrenilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Akpınar, şöyle konuştu: "Kur`an-ı Kerim`de bizlere ne yiyeceğimizi ve ne içeceğimizi beyan eden ayetler vardır. Alkolü Allah ve Peygamber yasaklamıştır. Anne ve babalar başta olmak üzere yöneticiler de bunun tedbirini almak zorundadırlar. Gençlerin, zayıf iradeli insanların bu haramlara ve günahlara düşmemeleri için bir takım tedbirleri almak zorundadırlar.

Herkes Cennete Girecekse…

Herkes alkolik olarak cennete girmeye kalkarsa, alkolik olduğu halde ve içkinin helalliğine inandığı halde hala Müslüman olduğunu söylemeye kalkarsa bu dini, bu kitabı ve bu peygamberi sabote etmektir. Bu din Allah`ın dinidir. Allah`ın dinini Allah`tan öğrenmemiz gerekir. Bana, sana, ona göre din olmaz. Din, Allah`a ve Resulüne göredir."

Kurban Bir Hayattır

Prof. Dr. Akpınar, Kur`an-ı Kerim`de tesettürün bütün insanlık için bir vecibe olduğunun anlatıldığını vurgulayarak, şunları anlattı: "Kur`an-ı Kerim tesettürü kadın ve erkek için farz kılmıştır. Sadece sınırlar farklıdır. Tesettür deyince başörtüsünü anlar olduk. Sadece hanımları hatırlar olduk. Tesettür kadına da erkeğe de farzdır. Giyinmek çıplak olan varlıklardan farklı olmak demektir. Bu nedenle Kur`an-ı Kerim bir hayat kitabıdır.

Yaşanır Bir Hayatın Kitabıdır

Asla yaşanmaz bir hayatın kitabı değildir. Kur`an-ı Kerim kendisine sırtını çevirenlere zor gelir, yaşanılmaz gelir. Allah, yemin ederek Kur`an-ı Kerim`in okumasını, anlaşılmasını, yaşanmasını ve onun başkalarına aktarılmasını kolaylaştırdığını bizlere haber vermektedir. Hz. Mevlana`nın bir sözü bizlere ışık tutmalıdır. Hz. Mevalana, "Kur`an-ı Kerim gelin gibidir, damadına açar sırlarını" demiştir." diye konuştu.

Ölülerle Hatırlanmamalı

"Kur`an-ı Kerim, ne belli merasimlerin açılışlarını süslemek için, ne de sadece ibadetlerde, namazda okunmak üzere indirilmiştir" diyen Akpınar, Kur`an-ı Kerim`in, hayatın bütün alanlarında olması gerektiğini ve sadece ölülerle hatırlanan bir kitap olarak görme anlayışına karşı çıktıklarını ifade etti. Konferansa, Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, AKÇED Başkanı Mustafa Arı ve çok sayıda kişi katıldı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli