Anahtar Kelimeler:

17.5 Milyonluk Bütçe

17.5 Milyonluk Bütçe

 Ajans Bütçesi Açıklandı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 31 Mayıs 2013 Cuma günü Kırşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantı Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat şunları söyledi:

Çalışmalar Anlatıldı

“Bir Önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacağımız toplantı, gündem maddeleri ile devam edecektir. Bildiğiniz gibi Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 05.12.2012 tarihinde kamuoyuna duyurulan ve 01.03.2013 tarihine kadar başvuru kabulü yapılan 2012 Yılı Mali Destek Programları değerlendirme süreci sonrası toplam 73 proje Ajansımızdan mali destek almaya hak kazanmıştır. Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan mali destek almaya hak kazanan ve kazanamayan tüm başvuru sahiplerine resmi yazı ile bildirim yapılmasının ardından destek almaya hak kazanan başvuru sahipleri ile sözleşmeler 23 Mayıs 2013 tarihinde imzalanmaya başlanmıştır.

Ajansın Bütçesi

Ayrıca bu toplantımızda 2010 Yılı Mali Destek Programları Program Kapanış Raporları Yönetim Kuruluna sunulacaktır. Özetle, 2010 yılı Küçük Ölçekli Altyapı, Tarıma Dayalı Sanayi, Kırsal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında yürütülen 41 proje başarı ile tamamlanmış ve bu projelere 9.473.289,74 TL kaynak aktarılmıştır. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte 17.667.648,33 TL bütçe gerçekleşmesi sağlanmıştır. Diğer bir gündem maddesi ise Nisan Ayı Yönetim Kurulu’nda kararlaştırılan Güdümlü Projelerle ilgili çalışmalar olacaktır. Bu alanda Ajansımız çalışmalarını sürdürmektedir. Toplantımız gelecek bir ay için planlanan çalışmaların tartışılmasıyla sona erecektir.”



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu