Anahtar Kelimeler:

SBS Öncesi Son Öneriler

SBS Öncesi Son Öneriler

 SBS’nin yaklaşmasıyla birlikte kaygısı artan öğrenciler için Rehber Öğretmen Eda Bekçi sınav öncesi ve sınav anında oluşabilecek strese karşı alınacak önlemler konusunda bilgi verdi.

Denemeleri Sıklaştırmaları Daha Faydalı

İlköğretim öğrencilerini kapsayan Seviye Belirleme Sınavı’na sayılı günler kaldı. Sınav yaklaştıkça öğrencilerin stresi ve sınav kaygısı da oldukça arttı. Sınava çok az bir süre kala öğrencilerin stresten uzak durmaları gerektiğini belirten Sınav Dergisi Dershanesi Rehber Öğretmeni Eda Bekçi, öğrencilere SBS öncesi tavsiyelerde bulundu. SBS’ye girecek olan öğrencilerin çalışmalarını Perşembe gününe kadar devam ettirebileceklerini söyledi.  Sayılı günler kala öğrencilerin denemeleri sıklaştırmalarının daha iyi olacağını belirten Bekçi, öğrencilerin beslenme ve uyku saatlerini de son günlerde düzene sokmaları gerektiğini ifade etti.

Yorucu Faaliyetlerden Kaçının

Öğrencilerin ders çalışma noktasında günü bölerek çalışmalarının önemli olduğuna değinen Bekçi, “Ders çalışırken öğrencilerin yardım almaları ve sondan başa doğru çalışmaları daha verimli olur” diye konuştu. Sınavın yaklaştığı şu günlerde öğrencilerin bol bol soru çözmelerini tavsiye eden Bekçi, sınavdan bir gün öncesinde stres atmak için yapılan yorucu aktivitelerin de yanlış olduğun belirtti. Öğrencilerin stres atmak için sınavdan bir iki gün öncesinden değil de bir hafta öncesinden çeşitli aktivitelerle stres atmaları gerektiğini söyleyen Bekçi, “Sınavdan bir-iki gün önce stres atmak için yapılan bazı faaliyetler yorucu olabilir. Öğrencilerin sınava yorgun bir şekilde girmemesi için bu tür faaliyetleri bir hafta öncesinden yapmaları daha faydalı olur” diye konuştu.

Moral Ve Motivasyon Çok Önemli

Sınav esnasında oluşabilecek kaygıyla baş etmenin yollarlını da dile getiren Bekçi, sınav anında zihnin dağılmasını önlemek için önerilerde bulundu. Sınav esnasında soruların aceleci bir şekilde çözülmemesi gerektiğine dikkat çeken Bekçi, “Sınavda öğrenciler bölümler arasında geçiş yaparken 10-20 saniyelik molalar vermeli ve bu molalarda da gözlerini kapatıp derin nefes almaları rahatlamalarını sağlar” diye konuştu. Öğrencilerin sınavda moral ve motivasyonunun oldukça önemli olduğunu ifade eden Bekçi, öğrencilere başka adayların kaç soruya yanıt verdiğiyle ve kaç soru yaptıklarıyla ilgilenmemeleri gerektiğini söyledi. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu