Anahtar Kelimeler:

Bağ Hastalıkları İle Mücadele

Bağ Hastalıkları İle Mücadele

 Çiftçi Toplantısı Yapıldı

Tarım İl Müdürü Recep Kırbaş bağ üreticilerinin dikkatine başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. Kırbaş yaptığı açıklamada, Delice baraklı köyünde “Bağ hastalık ve zararlıları ile mücadele” konulu çiftçi toplantısı yapıldığını ifade etti.

Şükür Etkinliğine Katıldı

Düzenlenen program ile ilgili yapılan açıklamada, “Toplantıya Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, Gıda Yem Şube Müdürü Ali Kabaklı, İlçe Müdürü Levent Büyükkarakuş, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Önver, Tarım Danışmanları Ziraat Mühendisleri Şenol Erkol ve Osman Bezeng’in yanı sıra köy muhtarları ve çok sayıda çiftçimiz katılmıştır. Heyet öncelikle köyde düzenlenen rahmet ve şükür etkinliklerine katılmıştır. Bu etkinliklere Delice Kaymakamı Mehmet Parlak ve Belediye Başkanı İhsan Biçici de katılmışlardır”

Mücadeleyi Anlattı

Kırbaş sözlerinde Delice İlçesinin Bağcılık açısından önemini belirterek Delice’nin bağ ile anılması gerektiğini vurguladı. İlimizin uzun yıllar yağış ortalamasını yıllık 377 mm olduğunu ancak bu sene şuana kadar geçen yıllardan daha fazla miktarda yağış aldığını bununla beraberinde hastalık ve zararlı yoğunluğunu artırdığını söyleyen Kırbaş, “Çiftçilerimizin hastalık ve zararlıları tespit ettiklerinde en kısa zamanda il ve ilçe müdürlüklerimiz ile irtibata geçmeli ve ayrıca reçetesiz ilaç kullanmamaları gerekli” dedi. Ziraat Mühendisi Şenol Erkol çiftçilerimize bağ arazileri üzerinde ilaçlama tekniklerini anlatıp şuan görülmekte olan bağ mildiyösü hastalığı hakkında gerekli tavsiyelerde bulundu. Daha sonra bağ tesisinde uygulamalı olarak hastalık ve zararlılar tanıtılarak mücadele şeklini anlattı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı