Anahtar Kelimeler:

Ahılı'da Korkutan Yangın

Ahılı

 Kırıkkale’nin merkeze bağlı Ahılı Köyünde kırsal alanda yangın çıktı. Kısa zamanda rüzgârın etkisiyle büyüyen yangın köylüler ve itfaiye ekiplerinin çabasıyla söndürüldü. Tarla sahibi yangın esnasında Ahılı Köyü muhtarının ve TEDAŞ ekiplerinin ilgilenmediğini söyledi.

Köylüler Ve İtfaiye Söndürdü

Edinilen bilgilere göre, yangın Ahılı Köyünün Tama mevkiinde meydana geldi. Elektrik direğinden çıkan şase sonucu yanmaya başlayan tarlayı köylüler fark etti. Kısa zamanda rüzgârında etkisiyle büyüyen yangın çevre tarlalara da yayılarak maddi hasara yol açtı. Tarla sahibi Celal İleri yangın esnasında TEDAŞ ekiplerini aradıklarını ve yangının elektrik direğinden kaynaklandığını ama TEDAŞ ekiplerinin ilgilenmediğini dile getirdi.

Muhtar Beni Dikkate Almadı

Tarlasının ikinci yanışı olduğunu söyleyen Celal İleri, “Daha hasat yapmamıştım zor şartlar altında ektim tarlamı, köyü arayarak muhtardan yardım istedim ama beni dikkate almadı. Köylüler ve itfaiye ekipleri olmasa tarlamın tamamı yanmıştı. Tarlamın ikinci yanışı toplam 100 hektar arazimi kaybettim. 1 yıllık emeğim gitti. Kendi çabalarımızla zor şartlarda söndürdük” diye konuştu.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu