Anahtar Kelimeler:

BSM'de Şenlik Gibi Kapanış

 BSM

 Okulda Kapanış Şenliği

Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yılsonu etkinliği düzenlendi. Etkinlikte çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Okul Müdürü Bekir Demirdöğen Bilim ve Sanat Merkezi ihalesinin yapılacağını ve en yakın zamanda yeni binalarına kavuşacaklarını söyledi.

‘Tüm Alanların Temeli Eğitimden Geçer’  

İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezinde yapılan Programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, MKEK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demirdöğen, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur ve çok sayıda veli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bekir Demirdöğen, “ Eğitim, bir ülkenin kalkınması, gelişen teknolojiye ayak uydurması ve çağdaş uygarlık seviyesine çıkabilmesi için en etkili ve en önemli alanlardan biridir. Çünkü tüm alanların temeli eğitimden geçer. Teknoloji akıl almaz bir gelişim göstermektedir” dedi.

‘Yeni Binamızda Eğitim Vereceğiz’

Bugün yeni bilim sanat merkezinin ihalesinin yapılacağını dile getiren Demirdöğen, “ En kısa zamanda yeni binamızda eğitim vereceğiz. Kapatılan il eğitim hizmetleri binasında Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi olarak 2006 yılında açıldı. 2007 yılın valilik onay ile Kırıkkale İl Özel İdaresi bilim ve sanat merkezi olarak ismi değiştirildi. Şuan okulumuzda 171 öğrencimiz bulunmakta. Öğrencilerimiz ilkokul 2’nci sınıftan lise son sınıfa kadar dağılım göstermektedir. Ayrıca proje tabanlı eğitim anlayışıyla bilim ve sanat merkezi öğrencileri, öğretmenleri danışmanlığında çalışmalar yaparlar. Tüm meslek hayatı tanıma fırsatı sunulan öğrencilerimize problemi fark etme ve çözüm önerileri sunabilme fırsatı verilir” diye konuştu.

‘Önemli Çalışmalar Yapıyoruz’

Milli Eğitim Müdürlüğünün her çalışmasını önemsediklerini söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “ Bilim ve Sanat merkezinin bizim için ayrı bir yeri vardır. Kırıkkale Türkiye ortalamasına göre iyi bir noktada yer alıyor. İlimizi daha iyi bir noktaya taşıma açısından önemli çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizi geleceğe taşımak açısından Valiliğimizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bazı konularda bilim ve sanat merkezinden çok faydalandık. Eğitim daha iyi notaya taşıma açsından fazla sıkıntımız yok. Kentteki bütün okullarımızla istişare halindeyiz. sıkıntısı olan okullarımıza yardım edip okullarımızın sıkıntılarını çözüyoruz” dedi.

‘Eğitime Önem Veriyoruz’

İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat merkezi öğrencilerini tebrik eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, “ Burada eğitim gören çocuklarımızı kutluyorum. Çocuklarımız yaptıkları çalışmalarla geleceği kolaylaştıracak. Eğitim açısından önemli bir yerdeyiz. İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde 20’sini bilim ve sanat okuluna ayırıyor. Valilik olarak da bu tür projeleri hep destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman hep eğitime önem veriliyor. Eğitim verilmeyen ülke gelişmiyor. Bu okula sahip çıkmalıyız. Burada yürütülen projeler diğer okullara örnek olmalı. İnşallah daha güzel yarınlar diliyorum” şeklinde ifade etti.

Öğrencilere Ödüller Verildi

Ders masalları ödüllerinde dereceye giren, Esme Nur sevinç, Buse Gül ve Reyhan Okutan’a Kırıkkale Valisi Ali Kolat ödüllerini verdi. Daha sonra ulusal yarıma ödüllerinde dereceye giren, Elif su Yıldırım, Bengisu Özer ve Ceren Karaçalı’ya Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ödüllerini takdim etti. Dereceye giren öğrencilerle fotoğraf çektiren Korkmaz öğrencileri tebrik etti. Daha sonra bilsem ödülleri ve ilimizi temsil edecek öğrencilerin ödülleri verildi. Program müzik dinletisi ile sona erdi.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli