Anahtar Kelimeler:

Polisevinde Program Yapıldı

Polisevinde Program Yapıldı

 Türkçe Bir Dünya

Dili Haline Geliyor

Türkçe olimpiyatlarının final programı için Kırıkkale’ye gelen yabancı öğrenciler, polis evinde yöneticiler ile bir araya geldi. Programda olimpiyat sponsorlarına ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a plaket verildi. 11’inci Dil ve Kültür Festivali olan Türkçe Olimpiyatlarında şarkı söyleyen öğrenciler Kırıkkale’de çiçeklerle karşılandı.

Plaket Ve Hediyeler Verildi

Anadolu Genç İş Adamları (AGİAD) tarafından organize edilen 11’inci Dil ve Kültür Festivali olan Türkçe Olimpiyatlarında şarkı söyleyen 20 ülkeden 60 öğrenci ve 20 öğretmen Aparca Dinlenme tesislerinde çiçeklerle karşılandı. Öğretmenlere ve öğrencilere gül dağıtıldıktan sonra öğrenciler ve öğretmenler konvoy eşliğinde Kırıkkale’yi gezdi. Şehir turundan sonra Polis evine geçen öğrenciler önce yemek yedi daha sonra ise protokol üyelerine mini bir konser sundu. Konserin ardından öğrencilere ve organizasyonda emeği geçenlere plaket ve hediyeler verildi. Polisevinde yapılan törene Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, il yöneticileri, çok sayıda vatandaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çok Büyük Duygular Besliyorum

Polis evinde yapılan törenin açılış konuşmasını AGİAD Başkanı Musa Aksoy yaptı. Aksoy konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye emin adımlarla sevgi, kardeşlik ve barış dili olmakta. Bu tur etkinlikler çok önemli. İlk kez ilimizde gerçekleşiyor ve ilimizde barış dili olarak görünen Türkçemize katkı sağlıyor. Çok büyük bir organizasyon ve bu organizasyonun Kırıkkale’miz de olmasından dolayı çok mutluyum. Bu organizasyonun ilimize gelmesinde fikir sahibi olan hocamıza da teşekkür ederim. Başka illerde olan Türkçe Olimpiyatlarını canlı ve televizyondan takip ettim. Çok büyük duygular besliyorum. Bu organizasyonun ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyük Bir Mutluluk Duyuyorum

Türkçenin tüm dünyada tanınmasının ve konuşulmasının büyük bir mutluluk verdiğini belirten Vali Ali Kolat, “Değerlerimizin, kültürümüzün, güzel Türkçemizin dünyanın bütün ülkelerinde, bütün bölgelerinde konuşulabilmesi, öğrenilebilmesi, tanınabilmesi adına yapılan bu faaliyetlerden büyük bir mutluluk, gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sivil inisiyatif adı altında dahi olsa devletin resmi birimlerinin yanında gönül insanlarına, gönül dostlarının da dünyanın bütün köşelerinde, bucaklarında bu faaliyetlerin içerisinde olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu akşam bu yapılan faaliyetlerin, yapılan hizmetlerin karşılığını, meyvesini Kırıkkale’de almış olmanın, dünyanın değişik ülkelerinden gelen çocuklarımızın burada sergiledikleri güzellikleri seyretmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Büyük Faydası Olacak

Son günlerde birlik ve beraberliğe, barış ve kardeşliğe daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Vali Kolat, “Dünyanın değişik ülkelerinden gelen rengi, dili, dini farklı olan insanların, o çocukların, o yavrularımızın gerçekten dünya dili olmaya aday olan Türkçe ile şiir söylemesi, şarkı söylemesi, halk oyunlarını oynaması inanın insanı çok güzel bir duyguya kaptırıyor. Her zamandan daha çok birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde bile ve inanıyorum ki, bu programların çok büyük faydası olacağı kanaatindeyim. Huzur olsun, barış olsun, kardeşlik olsun. İnsanlar birbirini sevsin” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilere ve sponsorlara plaket ve hediyeler verildi.

Sonsuz Teşekkür Ediyorum

Polis evinin düzenlenen törenin ardından Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı makamında ziyaret ettiler Korkmaz, “Türkiye Olimpiyatları Kırıkkale’ye renk kattı. Dünyanın dört bir tarafından gelen bu çocukları seyretmeye gelen millet bu tarafta. Bizim bu sağduyulu milletimiz böyle olduğu sürece, Allah`ın izniyle bu milletin kılına en ufak bir zarar gelmez. Ben özellikle bu olimpiyatları düzenleyen, emeği geçen, dünyanın dört bir yanında gayret sarf eden binlerce öğretmenime şükranlarımı sunuyorum. Mutlu olmamak mümkün değil. Türkçenin bir dünya dili haline gelmesi için gayret ve emek sarf eden bütün destekçilere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu