Anahtar Kelimeler:

Süne İle İlaçlı Mücadele Başladı

Süne İle İlaçlı Mücadele Başladı

 Çalışma Yapılıyor

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce süne konusunda mücadele başlatıldı. Çiftçiler bu konuda hem bilgilendiriliyor hem de uyarılıyorlar.

 

Süne Mücadelesi

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “24 Nisan 2013’de 200.000’da alanda 107 köyde 5 ekipten oluşan 17 teknik personel tarafından yürütülen süne zararlısıyla ilgili takipler sonucunda genel olarak; gerek iklim şartları gerekse parazitlenmeler nedeniyle aşırı derecede zarar tespit edilmemiş olmakla birlikte, lokal olarak bazı köylerimizde ilaçlı mücadelenin kaçınılmaz olduğu görülmüştür. Bu köylerimize gerekli duyurular yapılarak, ilaçlanması gereken alanlar bildirilmiş ve ihtiyacı olan köylere ilaçlama yapmak amacıyla alet – ekipman takviyesinde bulunularak çiftçilerimizden arazilerini ilaçlamaları istenmiştir.

Ekonomiye Zarar Veriyor

Süne nimfleri ( yavruları ) 2-5 yaş arası hububatın süt ve sarı olum dönemlerinde daneleri emmek suretiyle zararlı olurlar. Bu devrede nimfler oburca beslenirler. Genel olarak emgi oranı % 5’in üzerinde olan buğdaylar ekmeklik, makarnalık özelliklerini kaybederek yemlik olarak işlem görürler. Çiftçilerimizin, teknik ekiplerce bildirilen yerlerde süne ile gerekli mücadeleye biran evvel başlamaları hem kendi hem de ülke ekonomisi için önem arz etmektedir.” 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu