Anahtar Kelimeler:

Müthiş Çalışma

Müthiş Çalışma

 Hızlı Tren İçin Dağları Yarıyorlar

Hızlı Tren çalışması Kırıkkale’de yaklaşık bir ay önce başladı. Kimeski-Ulaş bölgesindeki çalışmada dağlar Hızlı Tren için adeta yarılıyor.

Hızlı Tren Çalışması

Kırıkkale’de uzun zamandır merak konusu olan Hızlı Tren çalışması yaklaşık bir ay önce başlamış durumda. İzzettin köyü yakınlarına ana şantiyeyi kuran ekipler, 24 saat boyunca gece ve gündüz olmak kaydıyla çalışma yürütüyorlar. Şu anda çalışmalar Ulaş-Kimeski bölgesinde sürdürülüyor. Burada ağlar trenin geçiş bölgeleri için adeta yarılmış ve eritilmiş durumda.

Üç Ayrı Şantiye Var

Bölgede üç ayrı şantiye yer alıyor. 70’den fazla ekip,40 civarında araçla çalışma yürütüyor. Mühendisler sürekli sahada. Personel, bir yandan geçiş güzergahını düzleştiriyor, bir yandan dolgu yapıyor, diğer yandan ise köprü ayakları oluşturuluyor. Bölgede aşındırılan topraklar bir başka yerde dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Çalışmayı mühendisler sahada sürekli takip ediyorlar.

Çalışma Bölgesi

Kırıkkale-Yerköy arası ayrı şekilde ihale edilmiş durumda. Kırıkkale-Ankara arası ise ikiye bölündü. Kırıkkale-Elmadağ ve Elmadağ-Kayaş arası ise ayrı ayrı ihale edilecek. Çalışmanın Kırıkkale ayağında istimlak işleri biten yerlerde şantiyelerin kurulduğu ve çalışmanın başladığı bildirilmiyor. Şu anda yürütülen çalışmalar Ulaş-Kimeski bölgesinden batı ve doğuya doğru ilerletiliyor.

İşi Alan Dört Firma

Kırıkkale ihalesini Kolin-Limak-Mapa-Cengiz dörtlüsü yürütüyor. Türkiye’de ve yurt dışında bu tür işlerde tecrübeli olan bu dört büyük firmanın Kırıkkale-Yerköy hattını yapacağı ve Hızlı Tren’in 2015’te raylarda olacağı bildiriliyor. Gazetemize bilgi veren saha sorumluları, “Yaklaşık bir aydır bu bölgede çalışma yürütüyoruz. Gördüğünüz gibi dağları eritip, yarıyoruz” dediler.

İstasyon Bölgesi

Şu anda yürütülen çalışmanın hat çalışması olduğu bunun yanı sıra, bu bölgede istasyon kurulacağı ve istasyonun Etiler bölgesinden başlayarak Aşağı Mahmutlar Köprüsü’ne kadar uzanacağı belirtildi. Hattın en önemli etabı burası olduğu için bu bölgeden çalışmaya başlanmış durumda. İlerleyen günlerde şehrin batı tarafında Kırık köyüne doğru, Doğu tarafında ise Yukarı Mahmutlar’a doğru çalışma yürütülecek.

Hızlı Şekilde Sürecek

Kırıkkale’deki işi üstlenen ekiplerin merkez şantiyeyi İzzettin köyü yakınlarına kurdukları ve çalışmaları da buradan yürüttükleri ifade edildi. Bir ayda büyük mesafe katedilen çalışmanın önümüzdeki günlerde daha belirgin olacağı vurgulandı. Saha mühendisleri “Dört büyük firmanın ortaklığında yürütülen bu büyük çalışma, hızlı bir şekilde devam edecek ve neticelendirilecek” dediler.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli